De industriële look is terug van weggeweest

Betonnen vloeren, bakstenen muren, ruw hout en een minimalistische inrichting vormen samen de tijdloze charme van een industriële look in huis. De ruige elementen maken deze woonstijl zowel stoer, als stijlvol. Maar hoe integreer je deze trend in je huis, zonder dat je het gevoel hebt dat je in een oude fabriek woont? 3 interieurtips!

Licht maakt het verschil

Bij het creëren van een industriële sfeer draait alles om de details. Verlichting speelt hierbij een cruciale rol. Neem bijvoorbeeld de industriële hanglamp, dit soort verlichting was vroeger een praktische lamp in fabrieken en werkplaatsen. Tegenwoordig is de industriële hanglamp een gewild decoratief item geworden, die zowel functionaliteit als karakter aan elke ruimte toevoegt. Plaats een industriële hanglamp op je nachtkastje of gebruik er meerdere boven je eettafel, voor een dramatisch effect. De ruwe materialen en het minimalistische design zijn de perfecte aanvulling op je industriële look in huis.

Meubels met een verhaal

Meubels zijn de ziel van elke kamer en in een industrieel interieur vertellen ze vaak een verhaal. Een industrieel dressoir, met zijn ruwe houten oppervlakken en metalen accenten, doet denken aan oude fabrieken en werkplaatsen. Hoewel ze er misschien verweerd en gebruikt uitzien, zijn ze allesbehalve oud en versleten. Stel je een ruime woonkamer voor met een groot industrieel dressoir tegen een bakstenen muur. Dit biedt niet alleen het veel opbergruimte, maar wordt ook een instant blikvanger. Combineer je industriële dressoir met moderne kunstwerken of zachte textielen om een evenwicht te vinden tussen het harde en het zachte. Zo creëer je een gezellige en uitnodigende sfeer.

Leestip: De kracht van kunststof in je interieur

Een industriële look met karakter

De industriële look in huis

Het gaat bij industrieel design niet alleen om de meubels of verlichting, de architecturale details van een ruimte spelen ook een grote rol. Zichtbare leidingen, onafgewerkte plafonds en betonnen vloeren: het zijn deze imperfecties die de industriële look zijn rauwe charme geven. Dus denk twee keer na, voordat je die bakstenen muur bedekt of die oude houten balken verbergt! Misschien is het juist dat ruwe, onafgewerkte gevoel dat je ruimte nodig heeft. Combineer deze ruige details met zachte meubels, kleurrijke decoraties en, ja, misschien nog een industriële hanglamp of twee. Het mooie van de industriële stijl is dat het zowel een knipoog naar het verleden geeft als een moderne twist heeft. Het is een perfecte balans tussen het oude en het nieuwe, tussen het ruwe en het verfijnde.