De grote voorjaarsschoonmaak: huis-, tuin- en keukentips!

Is je huis toe aan een grote voorjaarsschoonmaak? Een frisse wind erdoor en een kleine lente make-over voor je interieur. Met deze huis-, tuin- en keukentips leer je handige trucjes tegen hardnekkige vlekken en voor blinkende ramen! We geven advies over de beste schoonmaakmiddelen en hebben een kleine checklist voor je gemaakt.

De grote voorjaarsschoonmaak

Grote voorjaarsschoonmaak houden

Bij de meeste mensen begint het in maart weer te kriebelen… het zonnetje begint langzaam door te breken, de bomen krijgen weer blaadjes en de ramen staan steeds vaker open. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Hierbij nemen we het hele huis en de tuin onderhanden, want ook daar moet weer gezellig kunnen worden geborreld! De badkamer wordt grondig schoongemaakt, de slaapkamers gelucht, de keuken gedweild en de woonkamer van top tot teen gestoft en gezogen.

Goede schoonmaakmiddelen

Zonder goede schoonmaakmiddelen kom je niet ver met je grote voorjaarsschoonmaak! Streeploze ruiten krijg je met schoonmaakazijn. Meng een beetje door warm water en gebruik dit om de ramen te lappen. Een alltime favorite voor hardnekkige vlekken is Dasty. Dit is de allesreiniger van Wibra. Er zijn verschillende soorten: voor de keuken, badkamer, woonkamer etc. Wil je je kleed mooi schoon krijgen? Gebruik dan een tip uit grootmoederstijd: was hem met shampoo.

Leestip: 10 huis-, tuin- en keukentips tegen feestvlekken

Checklist voor je grote voorjaarsschoonmaak

Hoe maak je thuis het best schoon

De grote voorjaarsschoonmaak vergt enige voorbereiding. Wie als een kip zonder kop aan de slag gaat, belandt vaak van de regen in de drup en eindigt met meer rommel! We hebben een handige schoonmaak checklist voor je gemaakt!

  1. Check of je alle schoonmaakmiddelen en de juiste tools in huis hebt.
  2. Bedenk vooraf wat je allemaal gaat doen, maak indien nodig een to do-list.
  3. Werk van boven naar beneden. Begin op zolder en werk zo door naar de begane grond.
  4. Dit geldt ook voor je schoonmaakwijze: bovenaan beginnen en het stof uiteindelijk van de vloer opzuigen.
  5. Zorg voor een rustige ‘werkomgeving’. Geen rondrennende kids en huisdieren tijdens het dweilen!
  6. Red je het niet alleen? Roep dan hulptroepen in: vriendinnen, buren en sterke mannen!