De eindeloze voordelen van een boxspring

Het moment is aangebroken: je bent toe aan een nieuw bed. Misschien ga je samenwonen en heb je een groter bed nodig, of is je oude bed te krakkemikkig en kan een nieuw bed echt niet meer op zich laten wachten. Ook tal van andere redenen kunnen meespelen. Met tweepersoons boxsprings zul je niet alleen heerlijk slapen, maar zet je direct een echte eyecatcher in je slaapkamer. De voordelen!

Een boxspring kopen

Boxsprings zijn populair. Dat is ook niet zo gek, ze hebben vele voordelen ten opzichte van een doorsnee lattenbodem of bedbodem met springveren. Wil je een boxspring kopen? Check hieronder alle eigenschappen en doe er je voordeel mee!

Luxe boxsprings

Laten we beginnen met het uiterlijk. Een boxspring ziet er vaak een stuk stijlvoller en eleganter uit dan een bedombouw. De verschillende uitvoeringen, zoals een velvet boxspring of een andere soort stoffen boxspring, geven een stijlvolle uitstraling aan het bed. Dit is één van de redenen waarom veel hotels gebruik maken van dit type bed, in plaats van voor basic bedden. Een ander belangrijk voordeel is de opbouw van een boxspring. Dit type bed heeft een matrasbodem met daar overheen een dik matras en in sommige gevallen nog een matrastopper. Dankzij deze meerdere lagen, lig je heerlijk prinsheerlijk!

Leestip: Lekker luchtig slapen: tips voor een ventilerend matras
Leestip: Hulp bij het kiezen van het juiste matras

Betere nachtruzzzt

De constructie van meerdere matrassen op elkaar, ondersteunt je rug beter dan een lattenbodem. Dit maakt het bed ergonomisch verantwoord. Slapen op een boxspring kan helpen om rugklachten te verminderen en soms verdwijnen ze zelfs helemaal. De vele variaties en de diversiteit in maten, maken het mogelijk om in iedere slaapkamer een boxspring te plaatsen!

Foto: Francesca Tosolini