De beste jaloezieën voor in huis – wat past bij jouw woonstijl?

Nu we meer tijd in huis doorbrengen, willen we het thuis zo aangenaam mogelijk maken voor onszelf. Handige gadgets, ergonomische tools voor thuiswerkers en een stijlvolle make-over in de woon- of slaapkamer. Raamdecoratie doet een hoop voor je interieur. Jaloezieën zijn dé 2020 trend, maar welke soorten zijn er? En wat past het best bij jou thuis? Alle soorten, maten en voordelen op een rij!

Jaloezieën

Jaloezieën zijn raamdecoratie die uit verschillende banen bestaat. Deze banen kunnen zowel horizontaal als verticaal lopen. Het grote voordeel van deze gordijnsoort is dat je met het handige draaisysteem zelf de lichtinval bepaalt. Zo bieden jaloezieën je altijd de gewenste schaduw en privacy. Er zijn verschillende soorten, met elk zo hun eigen voordelen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën lopen meestal horizontaal. De latten zijn in verschillende hoogten en breedten te bestellen: in een standaardformaat of op maat gemaakt voor jouw deuren en ramen. Houten jaloezieën geven een stijlvolle look in huis. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en houttinten.

Leestip: Houten jaloezieën als blikvanger in je woning

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn het duurzame alternatief van hun houten broertje. De snelst groeiende bamboesoorten kunnen wel een meter per dag groeien! Een groene keuze dus! Bovendien creëer je met bamboe een gezellige, natuurlijke sfeer in huis. Het hout is er in verschillende kleuren en zo is er altijd wel een variant die bij jouw woonstijl past. Bekijk de collectie of bestel een bamboe jaloezie op maat van Topjaloezieen.nl.

Shutters

Shutters passen perfect bij een landelijke woonstijl! Dit is de grote broer van de houten jaloezieën. Ze doen denken aan de karakteristieke houten luiken, die je veel bij oude boerderijen ziet. Binnen zijn het echte eyecatchers, waarmee je je interieur in no time een compleet nieuwe look geeft. Shutters zijn niet alleen geschikt als gordijnen, maar ook de perfecte zonwering!