De beste elektrische verwarming kopen voor thuis – Top 5

De ‘R’ zit weer in de maand en dat betekent: minder zon, vitamine D uit een potje en de verwarming op 20. Dit laatste kan met de huidige gasprijzen behoorlijk in de papieren lopen. Steeds meer Nederlanders gaan daarom op zoek naar een alternatief voor stoken op gas. Ze kiezen voor elektrische verwarming, een warme luchtblazer of een infrarood paneel bijvoorbeeld. Welk model werkt het best? Wat is energiezuinig? En waar kun je een elektrische verwarming kopen? Gebruik onze top 5 voor advies en shop direct online!

Hoe kun je elektrisch stoken met een infrarood verwarming

Is elektrisch verwarmen goedkoper dan stoken op gas?

Om die vraag te kunnen beantwoorden, moet je weten wat jij per m3 voor gas betaalt en per kWh voor stroom. Het kan zo zijn dat de de tarieven in het verleden hebt vastgezet. Je betaalt dan de marktprijzen van het moment dat je het contract afsloot. In tijden als deze, waarin de tarieven voor gas en elektra door het dak gaan, mag je in je handjes knijpen als je een vast tarief hebt dat al enkele tijd geleden is vastgezet. Heb je een variabel tarief of moet je binnenkort je contract verlengen? Dan ben je gebonden aan de actuele marktprijzen. 

Een tweede onmisbare factor bij de berekening van je eventuele voordeel is het verbruik. Stroom is goedkoper dan gas, maar als je meer stroom nodig hebt om het warm te krijgen dan kan dit nog steeds een slechte keuze zijn. In een gemiddeld Nederlands huishouden is het verschil tussen gas en stroom 1 op 10. Dit betekent dat je met 1 m3 gas evenveel warmte opwekt als met 10 kWh stroom. 

Kijk op je jaarrekening naar je totale verbruik van zowel gas, als stroom, naar je tarieven en de totale kosten onderaan de streep. Maak vervolgens dezelfde berekening, zonder gasverbruik en met een energieverbruik x 10. Leg beide situaties naast elkaar om te kijken wat voordeliger uitpakt voor jou.

Leestip: Overstappen op elektrische apparaten in huis

Het energieplafond

Het energieplafond in nederland

Op Prinsjesdag 2022 heeft het kabinet een energieplafond aangekondigd voor 2023. Hiermee steunt de regering huishoudens die de huidige energieprijzen niet meer kunnen betalen. De consument heeft dan geen last meer van de torenhoge energieprijzen van dit moment. Gas kost nu gemiddeld 3,66 euro per kubieke meter, stroom gaat voor 83 cent per kilowattuur. Binnen het energieplafond is het zo geregeld dat het maximumtarief voor gas in 2023 €1,45 per m3 is en het maximumtarief voor stroom €0,40 per kWh. Voor gas geldt hierbij een maximumverbruik van 1.200 m3 en voor stroom 2.900 kWh. Wie meer gebruikt, betaalt daarover het volle pond. Huishoudens die meer gas en stroom verbruiken, profiteren ook nog steeds van het prijsplafond. Zij betalen over de eerste 1.200 m3 en 2.900 kWh het lage tarief.

Elektrische verwarming kopen – Top 5

Wil je thuis verduurzamen en je gasverbruik, dat een stuk duurder is dan elektra, verminderen? De verwarming is in de meeste Nederlandse huishoudens de grootste gasverbruiker. Door elektrisch te stoken kun je dus een aanzienlijk verschil maken, voor het milieu en je portemonnee! Ook binnen de elektrische heaters zijn verschillende gradaties. Een oud model verbruikt veel meer stroom, dan de innovatieve modellen van vandaag de dag. En een infrarood verwarming werkt anders dan een heater of blazer. Wat past bij jouw woning? En waar kun je de beste elektrische verwarming kopen? Gebruik onze top 5 voor tips & tricks.

1. Welltherm 625W spiegel infrarood verwarmingspaneel

Het Welltherm infrarood verwarmingspaneel is een spiegel, gemaakt van hittebestendig veiligheidsglas. Hij heeft een strak en luxe design. Niemand ziet dat je een elektrische verwarming in huis hebt, omdat de warmte vanachter de spiegel komt! Naast de standaard panelen, biedt Welltherm ook de mogelijkheid om een eigen ontwerp met logo of foto te maken. Hij is er in 60 x 60 centimeter en in 60 x 150 centimeter en is geschikt voor ruimtes tot 13 m2. Wil je een grotere ruimte verwarmen? Dan plaatst je meerdere panelen. De prijs ligt in het hogere segment, maar het geld dat je uitgeeft verdien je binnen enkele maanden terug doordat je hiermee flink bespaart op gas. Met deze verwarming zit je er de komende jaren warmpjes bij, de standaard fabrieksgarantie van de Welltherm panelen is 5 jaar.

2. Eco-Line 610W metalen infrarood verwarmingspaneel Welltherm

De Eco-Line 610 is zuinig in gebruik en onzichtbaar in huis. Hij kan namelijk in je systeemplafond worden geplaatst. Heb je geen systeemplafond? Geen probleem, je kunt hem namelijk ook aan de muur bevestigen, als wandpaneel. De beste elektrische verwarming voor thuis, op kantoor, in je winkel of showroom. Er zijn 8 verschillende formaten, van 40 x 60 cm tot en met 120 x 120 cm. Het systeem zorgt voor de meest efficiënte verhouding tussen warmteafgifte en wattage, waarmee je al gauw tientallen tot honderden euro’s per maand bespaart op je energierekening. Een gemiddelde infrarood verwarming verbruikt 1.200 watt kWh, de Eco-Line 800 en kleinere modellen zelfs maar 600. Ook dit model kan worden gepersonaliseerd met een eigen foto of logo. De grootste in zijn soort is geschikt voor ruimtes tot maar liefst 610 m2!

3. SYLRO wifi design radiator 2.300W

Deze elektrische radiator van van SYLRO beschikt over een wifi-verbinding, waarmee je de warmteprogrammering bestuurt. Je kunt hem op afstand aan- en uitzetten en timers instellen voor specifieke momenten, zodat de verwarming vlak voordat je wakker wordt vast aangaat bijvoorbeeld of voordat je thuiskomt van je werk. En ben je vergeten om de verwarming uit te zetten? Dan doe je dit ook simpel en snel op afstand, dat scheelt een hoop energie! Hij is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone en/of tablet. Het is een zachte warmtebron, die de lucht in huis niet uitdroogt. Een innovatief, nieuw model oliekachels. Alle fabrikanten van olieradiatoren dienen tegenwoordig aan strikte EU regels en vereisten voldoen. Als de zijkant van een radiator boven een bepaalde temperatuur komt, wordt het vermogen automatisch verlaagd. Aanbevolen voor ruimtes tot 25 m2.

4. 2.500W cloud Heateco convector van Tesy

De Heateco convector verwarmt je woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, hal of zolder in no time. Door de speciale beschermingsgraad kan hij ook in vochtige ruimtes worden geplaatst, zolang er geen contact is met water. Een duurzaam alternatief voor gas en bovendien goedkoper! De 2550 W cloud Heateco heeft een LED display die de temperatuur in de kamer aangeeft. Je hangt hem aan de muur en installeren doe je simpel en snel zelf. Sluit hem aan op je elektrische thermostaat en bedien de verwarming met bijbehorende app voor Android of IOS. Hiermee kun je o.a. weekprogramma’s instellen, waarin je timers instelt voor de warmtetoevoer. Maximaal vermogen: 2.500 watt, afmetingen: 45 x 9 x 100 centimeter en aanbevolen voor ruimtes tot 27 m2.

5. Tresko verwarmingspaneel 2.000W 

Tresko goedkoop verwarmen thuis

De beste elektrische verwarming kopen voor een leuke prijs? Dan moet je bij Tresko zijn! Deze energiebesparende glasconvector warmt, dankzij de convectiewarmte, binnen enkele seconden op. Hij is hiermee ook bij uitstek geschikt voor grotere ruimtes. Het speciale reflectie-effect zorgt ervoor dat de warmte gericht is alle richtingen wordt gestraald. Je kunt hem op de vloer zetten en aan de muur bevestigen als wandverwarming. De poten met wieltjes zorgen bovendien voor een stabiele stand en een hoge mate van flexibiliteit. De Tresko kachel heeft een continue thermostaatinstelling van 5 – 50°C, kinderslot, dubbele oververhittingsbeveiliging, een controlelampje en een uitschakelfunctie. Geschikt voor ruimtes tot 36 m2.

Een ethanol tafelhaard

Verwarmen zonder gas en stroom met bio ethanol

Zijn de prijzen van de elektrische verwarmingen in onze top 5 boven je budget? Of wil je helemaal zonder gas en stroom verwarmen? Dan kun je ook stoken op bio ethanol. Dit is geurloos en prima te doen in kleine woon- en/of slaapkamers. Je koopt al een instapmodel vanaf €44,95,-.