De badkamer van de toekomst – tips voor een upgrade

In een wereld die steeds duurzamer wordt, zijn we volop aan het innoveren. Hiermee maken we het onszelf steeds gemakkelijker: op het werk, onderweg en ook thuis. Smarthome tools maken hun intrede en nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, genieten we ook graag van een beetje luxe. In onze eigen thuisspa bijvoorbeeld! Hoe ziet de badkamer van de toekomst eruit? Welke stijlen zijn er? En hoe zorg je voor een levensloopbestendige badkamer? Tips voor een upgrade!

De badkamer van de toekomst

De badkamer van de toekomst is een tijdloze en eigentijdse badkamer. We wenden ons tot een specialist voor de nodige badkamer inspiratie en ontdekken al snel dat er voor ieder wat wils is. Voor nu en voor later. Net als verschillende woonstijlen, zijn er namelijk ook uiteenlopende stijlen voor de badkamer: de landelijke badkamer bijvoorbeeld, de klassieke, moderne, Scandinavische en de luxe badkamer. We hebben ze voor je op een rij gezet en geven tips over hoe je met een kleine restyling de gewenste look & feel creëert.

Een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer biedt alles wat je kunt wensen. Deze stijl kenmerkt zich met een ruimtelijke indeling en veel houten accenten. Hij is modern en karakteristiek tegelijk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een strak houten badkamermeubel, een ligbad op pootjes, sierlijke kranen en een grote regendouche.

Een klassieke badkamer

De klassieke badkamer is nog lang niet passé en kan zeker ook als ‘badkamer van de toekomst’ worden bestempeld. Hij kan het best worden omschreven als chique en sierlijk: een badkamer die ons doet denken aan een luxe jaren ‘50 hotel. Dit kun je realiseren met een vrijstaand bad, een marmeren vloer en met veel klassieke zwarte elementen. Zwarte kozijnen bijvoorbeeld, een donkere spiegel en ook de douchecabine zwart. Hiermee geef je de badkamer een elegante finishing touch: hotel chique.

Een moderne badkamer

De badkamer van de toekomst - een moderne badkamer

Strakke lijnen, veel wit en een touch of wellness zijn de kenmerken van een moderne badkamer. In deze eigentijdse stijl zien we veel chromen accenten: kranen in rosé of koperkleur bijvoorbeeld. Ook zwart past goed in een eigentijdse badkamer, maar wel met mate. Het geheel moet namelijk ruimtelijk en clean blijven. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren met een hangend toilet en een inloopdouche met een glazen douchewand.

Een Scandinavische badkamer

Een Scandinavische badkamer kenmerkt zich, net als de Scandinavische woonstijl, met een natuurlijke look & feel: veel wit en pasteltinten en natuurlijke materialen zoals riet, hout en de nodige planten. Je kunt in dit geval het best voor nepplanten kiezen. In de badkamer komt doorgaans namelijk te weinig daglicht binnen om je plantjes in leven te houden! Vind je hout te riskant in een vochtige ruimte als de badkamer? Kies dan voor een vochtbestendig materiaal met een houtpatroon!

Een luxe badkamer

De badkamer van de toekomst - luxe badkamer

Een luxe badkamer is top of the bill en de perfecte badkamer van de toekomst! De juiste kleuren en materialen zorgen voor een luxe uitstraling. Lichte tinten als beige, lichtgrijs en lichtbruin worden veel gebruikt om de ruimte om te toveren tot je eigen thuisspa. Een bubbelbad, stoombad, een sunshower en een sauna geven deze badkamer nét dat beetje extra luxe. En met smartoplossingen, als smartverlichting en een slimme thermostaat, is je luxe badkamer helemaal af. De perfecte plek om te ontspannen! 

Leestip: Kleur in de badkamer – trendy tegel ideeën

De badkamer van de toekomst is levensloopbestendig

Wil je een badkamer van de toekomst realiseren, dan moet je verder denken dan de badkamertrends van 2021. Het is een ruimte waarin je rekening moet houden met de nodige ongemakken op latere leeftijd. Zo wil je bijvoorbeeld geen lelijke uitglijders maken of struikelen over drempels, als je minder mobiel bent. Een levensloopbestendige badkamer is leeftijd-proof. Hij is voorzien van een inloopdouche, een hoog toilet, de nodige handgrepen en anti-slipmatjes voor extra grip. Wie nu al een ruimte inricht voor later, moet voor een tijdloze inrichting kiezen. Qua kleuren kun je dan denken aan zwart, wit en grijstinten. Witte tegels en het badkamermeubel zwart bijvoorbeeld. Gebruik de accessoires om extra kleur aan te brengen: gekleurde badmatten bijvoorbeeld, de nodige planten, geurkaarsen en vrolijk gekleurde handdoeken opgestapeld op een houten plank aan de muur.