De 5 beste klusspullen voor thuis

Nu we in het ´tijdelijke normaal´ zo veel mogelijk thuiswerken, zijn we massaal aan het klussen geslagen. Van uitmesten, opruimen en kleine klussen die al een tijdje liggen tot grote verbouwingen. Dan zijn de juiste klusspullen geen overbodige luxe! Ik heb 5 handigste tools voor thuis voor je op een rij gezet.

1. Zelfklevende klittenband

Knippen, kleven en klaar! Dat is het principe van zelfklevende klittenband. Super handig om verschillende oppervlakken aan elkaar te plakken en zo een hersluitbare verbinding te maken!  Een rol bevat vaak zo´n 25 meter aan klittenband, die na het knippen direct klaar is voor gebruik. Om de handsfreeset van je telefoon aan het dashboard te hangen bijvoorbeeld, om het klittenband op textiel te herstellen of om kussens stevig te bevestigen aan de tuinset. Funfact: sommige mensen plakken klittenband onder hun schoenen en lopen vervolgens een rondje over het tapijt om deze haar- en pluisvrij te maken!

2. Een tuinbroek

Tuinbroek - de 5 beste klusspullen

Waar je ook aan het klussen slaat – in huis, tuin of keuken – een tuinbroek biedt uitkomst. Hiermee voorkom je vlekken en gaten in je kleding en het heeft handige zakken, die ervoor zorgen dat jij altijd de juiste tools bij de hand hebt. Kies je voor een werkoverall, dan biedt deze vaak ook extra bescherming op de knieën, zodat je gemakkelijk over de vloer kunt kruipen.

Foto: Annie Spratt

3. Schakelaars

Zonder schakelaars kom je zelfs als volleerd klusser niet ver! Stopcontacten, stekkerdozen en de nodige powerbanks voor je wireless apparatuur mogen daarom niet ontbreken in het rijtje ‘beste klusspullen’. Voor je elektrische apparatuur, maar vergeet ook de verlichting niet als je na zonsondergang wil klussen! 

Leestip: Verhuisplannen? Dit zijn je to do’s en grootste kostenposten

4. Crocs

Crocs

Waar een tuinbroek je helpt om je lichaam veilig en vlekkenvrij te houden tijdens het klussen, beschermen Crocs je voeten. De rubberen instappers, die soms ook als kekke mode-accessoires worden ingezet, stoten vloeistof af en houden je voeten lekker schoon en droog. En ook al ben je geen fan van het model – of vindt je ze zelfs spuuglelijk – ze zijn wel super handig!

Foto: Bernard Hermant

5. Een decoupeerzaag

Naast je basic klusspullen – een hamer, boormachine, schroevendraaiers en de juiste schroeven – is een decoupeerzaag de ultieme tool voor elke klusser. Hiermee kun je hout, kunststof en metaal simpel en snel in de juiste vorm zagen. Een decoupeerzaag garandeert een zo secuur mogelijke zaagsnede en kan niet alleen recht zagen, maar ook rond. De meeste modellen hebben een ingebouwde LED-functie, zodat je ook met minder licht secuur kunt werken.

Hoofdfoto: Barn Images