Creëer een natuurlijke look met bamboe lamellen

De dagen worden korter en met het koudere weer trekken we langzaam weer meer naar binnen. Een beetje privacy is dan natuurlijk wel fijn! Raamverduistering biedt uitkomst. Maar niet elke raamdecoratie past bij je interieur. Wie van rustiek en natuurlijk houdt, kiest anno 2020 voor bamboe. Bamboe lamellen bijvoorbeeld. Wat zijn de voordelen? En hoe zorg je ervoor dat de gordijnen helemaal aansluiten op jouw woonstijl?

Bamboe lamellen in de woonkamer

Iedere ruimte geeft zijn eigen sfeer aan een kamer. Rolgordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal voor ramen in de slaapkamer. Ze verduisteren en dragen bij aan een (nog) betere nachtrust. In vochtige ruimtes, zoals de keuken en badkamer, kun je beter voor kunststof kiezen. Maar wat hang je dan op in je woonkamer? Bamboe sluit helemaal aan op de eco-trend van 2020. Bamboe lamellen op maat bijvoorbeeld. Hiermee geef je de kamer in een handomdraai een warme en rustieke uitstraling. Het natuurlijke materiaal is bovendien zeer duurzaam. Je hoeft er maar naar te kijken en je wordt al helemaal zen! 

Bamboe jaloezieën op maat

Lamellen zorgen voor extra privacy en bovendien bepaal je zelf de lichtinval. Maar niet elk raam heeft dezelfde afmetingen, soms heb je een formaat dat niet binnen de standaardmaten valt. Tip: niet elke winkel hanteert dezelfde basismaten, doe voor aankoop altijd eerst een goede research online. Jaloezieën die niet aansluiten verliezen vorm en functie! Is jouw maat niet leverbaar als standaard formaat, dan kun je jaloezieën op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je raamdecoratie perfect zal aansluiten.

Leestip: Houten jaloezieën als blikvanger in je woning

Andere 2020 trends in raamdecoratie

Naast de natuurlijke look & feel, doet ook een moderne uitstraling het nog steeds goed. Hierbij staat de kracht van eenvoud centraal: een minimalistische look en gordijnen in één kleur. Anderzijds zien we juist ook veel expressieve kleuren. Zwart, wit en grijs worden steeds vaker ingeruild voor een kek kleurtje dat afsteekt bij het interieur. Qua materiaal moet je in 2020 denken aan bamboe, hout en kunststof.

Foto: Safwan Mahmud