Chillen onder eigen overkapping

2021 is niet ons jaar als het om een zorgeloze zomervakantie gaat! Het zonnetje is nog wat twijfelachtig en op de Europese coronakaart is Nederland donkerrood. Veel mensen vieren hun vakantie dit jaar daarom in eigen tuin…of onder eigen overkapping. Hoe geef je de tuin een upgrade? Kies je voor een uitbouw of overkapping? En hoe kun je zelf een mooie overkapping maken?

Chillen in eigen tuin

Chillen in eigen tuin is je ultieme relaxmoment op loopafstand! En met een paar palmbomen, een lekkere cocktail en een beetje fantasie, waan je jezelf in no time op je favoriete vakantiebestemming aan de Spaanse costa! Om dit mogelijk te maken, geven veel mensen hun tuin dit jaar een upgrade. Zo gaan opblaasbare jacuzzi’s als warme broodjes over de digitale toonbank en kiezen we massaal voor een uitbouw of terrasoverkapping. In dit artikel geven we een paar handige how to’s.

Leestip: Solar verlichting: alles over lampen op zonne-energie

Een uitbouw of overkapping?

Een serre of overkapping is de droom van menig tuinliefhebber. Hoewel je in vierkante meters een stukje opoffert, kun je hiermee het hele jaar door van je tuin genieten. Een serre is een extra uitbouw aan je woning en heeft vaak openslaande deuren naar de tuin. Een overkapping is open. Het grote voordeel van een overkapping is dat je hier in de meeste gevallen geen bouwvergunning voor hoeft aan te vragen en dat je hem simpel en snel zelf kunt bouwen, mits je een beetje handig bent natuurlijk! 

Zelf een overkapping maken

Zelf een overkapping, carport of veranda maken is goed te doen voor handige huisvaders! Afhankelijk van het materiaal dat je voorkeur heeft, kies je voor kunststof, hout en/of glas. Kanaalplaat is een goed alternatief voor glas. Het is lichtgewicht, 250 keer sterker en gemakkelijk te monteren. Kanaalplaat wordt veel gebruikt voor carports, veranda’s en overkappingen. In dit artikel vind je meer klustips en een handig stappenplan!

5 onmisbare item voor een vakantie in eigen tuin

  1. Een schommelstoel, ligbed of relaxfauteuil
  2. Goede zonwering
  3. Een zwembad voor de hele fam
  4. Sfeervolle verlichting voor zwoele zomeravonden
  5. Een gezellige mix van bloemen en planten