Bruiswater uit je kraan, hoe dan?!

Bruiswater wordt een steeds populairder, verfrissend alternatief voor plat water. Het is sprankelend, smaakvol en voegt een vleugje luxe toe aan je dagelijkse hydratatie. Met de toenemende vraag naar duurzame en gezonde opties, is bruiswater uit je keukenkraan een opkomende trend. We verkennen voordelen van bruiswater uit je kraan en onderzoeken hoe dit milieuvriendelijke alternatief zich verhoudt tot gebotteld bruiswater.

Wat is een slim watersysteem?

Een slim watersysteem is een systeem waarmee je zelf de nodige voorkeuren voor je kraanwater kunt instellen. Zo kies je bijvoorbeeld zelf de temperatuur, kun je het water laten filteren en heb je de mogelijkheid om plat of bruisend water uit je kraan te laten stromen. Een dergelijk systeem wordt onder de gootsteen of in het keukenkastje ingebouwd.

bruiswater uit de kraan

Benefits van bruiswater uit je kraan

Bruiswater uit je kraan scheelt tijd, geld, is extra hygiënisch én goed voor het milieu. We hebben een overzicht gemaakt van de voordelen!

Kostenbesparend

Het kopen van gebotteld bruiswater kan op de lange termijn aanzienlijke kosten met zich meebrengen. In vergelijking met het kopen van flessen bruiswater, is het installeren van een bruiswatersysteem in je keuken op de lange termijn goedkoper. Hoewel de eerste investering misschien hoger is, zul je uiteindelijk geld besparen omdat je geen voorraad gebotteld bruiswater hoeft in te slaan.

Aanpasbare bruisniveaus

Een ander voordeel van bruiswater uit je keukenkraan is dat je de intensiteit van de bubbels kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Sommige bruiswatersystemen bieden instelbare opties voor het regelen van de bruisintensiteit, van licht bruisend tot bruisend. Dit geeft je de vrijheid om je ideale bruiservaring te creëren.

Thuis gezond water drinken

Milieuvriendelijk

Eén van de belangrijkste redenen waarom bruiswater uit je keukenkraan aantrekkelijk is, is de positieve impact op het milieu. De productie en distributie van gebotteld water hebben een aanzienlijke ecologische voetafdruk, met veel energie- en hulpbronnen die nodig zijn voor het maken van plastic flessen en het vervoeren van het water. Door te kiezen voor bruiswater uit je kraan, verminder je de hoeveelheid plastic afval en de CO2-uitstoot.

Leestips:
Waarom is wind- en zonne-energie de toekomst?
De 5 beste apps om te verduurzamen
Zero waste winkelen doe je zo!

Gemak en onbeperkte voorraad

Met bruiswater rechtstreeks uit je keukenkraan kun je altijd genieten van een verfrissend glas bruisend water, zonder dat je flessen hoeft in te slaan of zwaar bruiswaterpakketten hoeft te sjouwen. Je hebt altijd een onbeperkte voorraad bruiswater tot je beschikking, klaar om je dorst te lessen of als basis voor verfrissende drankjes.

Bruiswater uit je Keukenkraan

Gezondheid en hygiëne

In vergelijking met gebottelde bruiswaters die toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen bevatten, biedt bruiswater uit je keukenkraan een gezondere optie zonder toegevoegde ingrediënten. Het is gefilterd kraanwater dat met CO2 wordt verzadigd om de sprankeling te creëren. Bovendien is het gebruik van een herbruikbare fles of glas voor je bruiswater ook hygiënischer dan herhaaldelijk een plastic fles te gebruiken.

Extra features

Sommige bruiswatersystemen hebben extra functies, zoals smaakmogelijkheden door toevoeging van fruit of kruiden in de bruiswatertank. Dit kan een leuke en creatieve manier zijn om je bruiswaterervaring aan te passen en te variëren.