Ben je wel een echte klusser zonder degelijk werkmateriaal?

Ben jij een M/V/X met klustalent? Dan haal je vast veel voldoening uit het repareren van een lekke kraan, het ophangen van een schilderij of het wisselen van een lekke autoband. Zelfs als je hier echt heel goed in bent, ben je nog geen echte klusser. Een echte klusser word je pas als je beschikt over degelijk werkmateriaal, zodat je snel en efficiënt aan de slag kunt gaan. Hier lees je welke benodigdheden je echt niet kunt missen wanneer je jezelf een echte klusser wil kunnen noemen.

Onmisbaar attribuut in elke werkplaats

Ben je wel een echte klusser zonder degelijk werkmateriaal

Wanneer je regelmatig de handen uit de mouwen steekt om een klusje op te knappen, kun je eigenlijk echt niet zonder een degelijke gereedschapswagen. Zo’n gereedschapswagen biedt je niets dan voordelen. Het geeft je de gelegenheid om al je werkmateriaal overzichtelijk op te bergen, waardoor je alles altijd meteen terug kunt vinden. Verder kun je deze wagen gemakkelijk door heel je werkplek heen manoeuvreren. Hierdoor ben je niet aan 1 vaste plek gebonden om klusjes op te knappen. Een extra voordeel van een gereedschapswagen is dat de bovenkant ervan voorzien is van extra plaats die je kunt gebruiken om je tools dicht bij de hand weg te leggen of die je kunt inzetten als extra werkruimte. Als je een beginnende klusser bent, kun je er ook voor kiezen om een reeds gevulde gereedschapswagen aan te kopen. Zo beschik je meteen over alle materialen die je ooit maar nodig zou kunnen hebben, en zijn ze meteen handig en netjes opgeborgen. 

Onmisbaar attribuut wanneer je aan je auto wil sleutelen

Als je graag aan auto’s sleutelt, is het wel zo handig als je de auto wat hoger kunt heffen, zodat je er gemakkelijk onder kunt. Hier heb je een autokrik voor nodig. Zo hoef je alleen maar te pompen om je auto moeiteloos tot op de gewenste hoogte te tillen. Door een autokrik aan te kopen, zorg je ervoor dat je een heleboel herstellingen aan je wagen zelf kunt uitvoeren. Dit bespaart je een hoop geld, want met een autokrik hoef je niet meer naar de garage om je banden te wisselen, of om kleine klusjes te laten opknappen.

Leestip: De nieuwste interieurtrends voor thuisklussers

Waar moet je op letten?

De 5 beste klusspullen voor thuis

Wanneer je een autokrik gaat kopen, zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden. Let daarom zeker op de maximale draagcapaciteit van de krik, en zorg dat die geschikt is voor alle voertuigen die je ermee in de lucht wil tillen. Ook de hoogte tot waar de krik een voertuig kan tillen, kan belangrijk zijn. Als je vaak onder een auto wil gaan sleutelen, moet je ervoor zorgen dat je comfortabel onder het voertuig plaats kunt nemen. Wil je er alleen autobanden mee wisselen, hoeft de krik geen grote hoogtes aan te kunnen.