Behangtrends 2021 – dé kleuren van het moment

Met nieuw behang creëer je in no time een compleet nieuwe look in de woonkamer, slaapkamer, hal of keuken. Retrobehang, kunst op de muur, effen of een mooie print? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wat brengen de behangtrends 2021 ons dit voorjaar? En wat zijn dé kleuren van het moment? We hebben het voor je op een rij gezet.

Behangtrends 2021

Net als verf, is behang erg ‘stijlgevoelig’. Waar de tinten het ene moment warm en donker zijn, kan dit zo weer omslaan in lichte pasteltinten. Gelukkig zijn de muren in huis gemakkelijk aan te passen. Een bezoekje aan de bouwmarkt, een paar uur flink doorwerken en je kamer heeft een compleet nieuwe uitstraling. Maar behangtrends 2021 zijn niet alleen gebaseerd op kleur, er zijn ook verschillende prints en thema’s die dit jaar in trek zijn. 

De natuurlijke woonstijl

De ecotrend wint steeds meer terrein op de consumentenmarkt. Dit zien we ook terug in de woontrends. In ons meubilair en op de muur. Behang met natuurprints pronken aan menige wand dit jaar. Japanse kersenbloesems, behang met een groene bladerenprint, pioenrozen en vogels: de schappen puilen uit met flora & fauna! 

Leestip: Houten pellets in huis: do’s, dont’s & stylingadvies

Een natuurlijke print op de muur

Retrobehang

Met retrobehang knallen de muren letterlijk je kamer in! Deze trend brengt ons back to the 70’s. De trendkleuren binnen deze stijl zijn: donkerblauw, oranje, grasgroen en okergeel. Retroprints zijn druk en veel. Kies je voor deze stijl, dan is het de kunst om je interieur zijn rustig op af te stylen.

Kunst op de muur

De derde in het lijstje Behangtrends 2021 is behang met een knipoog. Wat dacht je bijvoorbeeld van spijkerstof aan je muur? Bamboe? Of houten blokken, die je het vakantiegevoel van een bungalow geven! Het mag een beetje gek zijn dit voorjaar! Vind je dit te druk voor de hele ruimte? Voorzie dan één muur van een natuurprint en maak dit de eyecatcher van je kamer.

Behangtrends 2021 pastel

Pasteltinten

Een tegenhanger van retrobehang en kunst op de muur is de pasteltrend. Ook die zien we dit jaar namelijk volop op de muur. Dan moet je niet denken aan traditionele pasteltinten als babyblauw, zachtroze en mintgroen maar aan pasteloranje, donkergeel en bruintinten. Ook weer die natuurlijke look & feel!