Badkamertrends 2021: tips om te baden in luxe!

De badkamer is een echte leefruimte. De drukbezochtste kamer in huis, waarin je tot rust komt na een lange dag werken. Is die van jou gedateerd en wil je  baden in luxe in een nieuwe, moderne badkamer? Laat je inspireren door de nieuwste trends! Wat dacht je bijvoorbeeld van Franse deuren voor je douchecabine? Een vrijstaand bad? Of tegels in een visgraatpatroon? 5 x: badkamertrends 2021.

#1 Een vrijstaand bad

In een vrijstaand bad baad je letterlijk in luxe. Dit model staat meestal op pootjes en geeft je badkamer een romantische uitstraling. Er zijn ook typen zonder pootjes. Deze steunen op de bodem en hebben een soort kuipmodel. Een vrijstaand bad komt het best tot zijn recht in een grote badkamer, maar in 2021 zien we ze ook steeds meer terugkomen in de slaapkamer. Zo kun je ‘s morgens lekker relaxed wakker worden en ultiem ontspannen, voordat je dag begint!

#2 De Smart & Clean badkamertrend 2021

We douchen graag in een goed verzorgd, schone en heerlijk geurende badkamer. Zeker nu we meer tijd thuis doorbrengen, willen we het picobello in orde hebben: je eigen thuis wellness, waarvoor je de deur niet uit hoeft. De Smart & Clean badkamertrend 2021 past hier perfect bij. Het is een combinatie van look & feel. De look is licht en ruimtelijk. De feel luxe en relaxed: lekkere geurtjes, sfeervolle kaarsjes en de nieuwste Smart technology. 

#3 Een badkamermeubel in een opvallend design

Een badkamermeubel is sfeerbepalend. Een 2021 badkamertrend is een meubel in een opvallende kleur, print of in een tof design. Een badkamermeubel van natuursteen bijvoorbeeld, een hoogglans model in meerdere kleuren of één met veel elementen van koper: voor een industriële badkamer. Badkamermeubels kopen is niet altijd gemakkelijk. Je keuze is afhankelijk van je persoonlijke smaak, de stijl van de badkamer en van je budget. Gelukkig is de keuze reuze! Zo kun je voor een showroommodel gaan, maar een meubel op maat is ook mogelijk: voor een unieke wastafelkast, die niemand anders heeft!

Leestip: Kleur in de badkamer – trendy tegel ideeën

#4 Een douchecabine met Franse deuren

Franse deuren zijn een combinatie van staal en glas. Het is een woontrend die we in 2021 veel terug zien. Het grootste voordeel van dit type deuren is dat de kamer, dankzij de doorkijk, een stuk ruimtelijker oogt. En de trend beperkt zich niet tot de woonkamer, maar is ook een badkamertrend voor 2021, waarmee je deze moderne woonstijl in het hele huis toepast. Vind je het niet prettig om ‘alles te showen’ als je onder de douche staat, dan kun je kiezen voor matglas. Wil je nóg meer ruimte creëren in de badkamer? Ga dan voor een pendeldeur. Dit zijn twee kleine openstaande deuren, die minder ruimte in beslag nemen dan een doorsnee draaideur.

#5 Badkamertegels in een visgraatpatroon

Een visgraatpatroon oogt ruimtelijk en luxe. Dit hebben veel woonliefhebbers al ontdekt en toegepast op hun vloer. Op de muur kan ook, in tegelvorm! Bij visgraat worden de tegels in een patroon geplaatst waarbij de kopse kant van de ene plank haaks aansluit aan de lange zijde van de andere tegel. Het zorgt voor een chique uitstraling en oogt, dankzij het diagonale motief erg ruimtelijk. Vind je een complete visgraatmuur iets teveel van het goede? Dan kun je ervoor kiezen om één muur in visgraat te doen, als eyecatcher.

Hoofdfoto: Bruce mars