6 x: de beste walk-in closet voor elke vrouw

Sinds Sex and the City droomt elke vrouw van haar eigen walk-in closet. Een complete slaapkamer of een hoekje van de kamer waarin schoenen, kleding en accessoire netjes op soort en kleur zijn geordend. Het klinkt als een luxe, maar met een beetje creativiteit tover je de logeerkamer om tot een geweldige inloopkast. Tips en inspiratie voor je eigen walk-in closet.

Zelf aan de slag met een walk-in closet

Je kunt natuurlijk een complete inrichting voor je walk-in closet kopen, op maat gemaakt en thuis door de expert in elkaar getimmerd, maar zelf aan de slag gaan is ook leuk!! Wat heb je allemaal nodig in een inloopkast? Hoe richt je hem efficiënt in? En wat werkt het best qua vorm, kleur en materiaal? Tips + 6 leuke ontwerpen om je te inspireren.

Schuifdeurkasten

Eén van de meeste gehoorde wensen onder dames met betrekking tot kleding is: orde. Een onoverzichelijke berg wasgoed, die uiteindelijk netjes gestreken en gevouwen in de kast ligt. En dan het liefst uit het zicht. Natuurlijk wil je ook een paar eyecatchers op een hanger presenteren, maar het grootste gedeelte van je kledingcollectie leg je het liefst opgestapeld per soort, op een plek waar je het niet ziet. Schuifdeurkasten zijn daarom ideaal voor je walk-in closet. Doordat de deuren schuiven, bespaar je de ruimte die je anders nodigt hebt voor het openen van de kastdeuren. Enorm veel efficiënte opbergruimte dus! Schuifdeurkasten kunnen helemaal op maat worden gemaakt in de kleur en stijl die jij mooi vindt.

De basics voor elke walk-in closet

Naast gevouwen shirts en broeken, wil je misschien ook ruimte creëren voor accessoiren: voor lingerie, sieraden, schoenen en make-up bijvoorbeeld. En om pronkstukken uit je kledingcollectie op te hangen. Ga zelf aan de slag voor een creatieve combi die aansluit bij je wensen. Aan inloopkasten kun je zoveel handige opberges toevoegen als je maar wilt. Alles om de ruimte optimaal te benutten! Ben je er nog niet helemaal uit? Dan kun je ook in delen denken en later nog een ladekastje of schoenenrek toevoegen aan je fashion room. De basics voor een walk-in closet zijn:

  • voldoende opbergruimte
  • plek om kleding op te hangen
  • voldoende lades voor sokken, ondergoed en accessoires
  • een (grote) passpiegel
  • goed licht

6 x: inspiratie

Foto´s: Unsplash en Freepik