5 x Keukentrends 2019 + tips voor jullie droomkeuken!

Kijken kijken, geen keuken! Lukt het jullie ook maar niet om de perfecte keuken te vinden? Omdat jullie een compleet andere smaak hebben bijvoorbeeld, of omdat de ideale mix van tijdloos en trendy onvindbaar lijkt? Geen zorgen: ik heb de keukentrends van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Een tijdloze keuken

Iedereen wil een blitse keuken. Het is geen kleine aankoop, één waar je jaren plezier van hoopt te hebben. Is jullie keuken hoognodig toe aan een restyle? Of willen jullie een compleet nieuwe keuken uitzoeken? Tijdloos is het sleutelwoord!

Keukentrends 2019 - mijn droomkeuken

Hoe ik mijn droomkeuken vond

Mijn vriend en ik hebben een compleet andere smaak als het op inrichten aankomt, ook in de keuken! Ik ben meer van strak en trendy, hij van landelijk en warm. Het enige waar we het over eens waren was dat we een ijzersterk aanrechtblad wilden. Het liefst één die door zou lopen op de achterwand. Vanuit daar zijn we verder gaan zoeken. Met Google als gids hebben we verschillende keukensites bekeken en ons georiënteerd. Dit composieten aanrechtblad sprak ons het meest aan. “Oersterk, minder kans op beschadigingen en matchend met elke keukenstijl.” Perfect! Wat de keuken betreft: wij hebben onze droomkeuken gevonden in een goede mix tussen strak en landelijk. De truc was om te kijken naar wat we wél allebei leuk vonden, om daar vervolgens een mix van onze smaken aan toe te voegen.

Keukentrends 2019

Nog helemaal geen idee waar jullie je op moeten oriënteren? Ik heb de 5 keukentrends van 2019 voor je op een rijtje gezet. Misschien zit er iets tussen waar jullie je compromis in kunnen vinden!

Groen in de keuken

Keukentrends 2019 - groen in de keuken

Groen staat voor milieu, voor biologisch, duurzaam: groen is hip! Ook in de keuken. En dan niet de kleur groen voor je kastjes of aanrechtblad, maar letterlijk groen. Bloemen en planten. Vooral hangplanten zijn helemaal terug. Het geeft de keuken meteen een hele andere uitstraling.

Natuursteen

Ook natuursteen maakt dit jaar haar comeback in keuken. Het oersterke en karakter, in combinatie met de strakke, trendy uitstraling – en bovendien onderhoudsvriendelijk – maken het een gewilde keuze in de keuken. Helemaal van nu is de combinatie van strak natuursteen met landelijk houten keukenkastjes.

Van gas los!

De regering draait de gaskraan steeds verder dicht.De doelstelling van Nederland is dat er in 2050 geen enkel huis meer is aangesloten op aardgas. Wij als consumenten gaan ons hier steeds meer op voorbereiden. Inductie it is, hét alternatief voor het traditionele gasfornuis.

Een kleurrijke keuken

Een kleurrijke keuken voor kleurrijke gerechten. Blauw, geel, groen, vuurrood: kleur zet de toon anno 2019. Color mixing is niet de bedoeling! Kies één favo kleur en combineer die met zwart, wit of hout. Kleur in je hele huis doorvoeren? Laat je inspireren door het kleurrijkste huis van Mexico!

SMART keuken

Keukentrends 2019 - SMART keuken

Net als de duurzame trend, zien we ook de SMART revolutie terug in de keuken. De oven alvast voorverwarmen als je bij je werk wegrijdt. Een koelkast die voor jou bijhoudt wanneer de melk op is. Een kookplaat met een geïntegreerd kookboek. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk!

SEO Specialist

SEO Specialist Marlouk Rodijk

? 06 36 136 244

? redactie@dikketitels.com

▪ meer over de diensten van Dikke Titels!