5 woontips voor een 2023 interieur

Woonexperts hebben zich weer vastgebeten in de woontrends van morgen. Worden het weer de bekende Franse deuren en een graatvisvloer of heeft 2023 meer ‘in huis’? Wij hebben 5 woontips die het dit jaar helemaal gaan maken voor je op een rij gezet. Van grote life changing make-overs tot een kleine finishing touch, waarmee je simpel en snel een compleet nieuwe look creëert.

1. Haal buiten naar binnen

5 woontips voor een 2023 interieur

De trend van buiten naar binnen halen staat nog steeds in volle bloei. Dit is niet per se een woontrend van 2023. Vorig jaar zagen we ook al veel groen, hout en andere materialen in huis. Dit jaar zet de trend door en gaat hij nog een stapje verder. We geven de woonkamer, keuken, hal, serre en andere ruimtes in huis nu niet alleen meer een groene finishing touch, maar écht een natuurlijke look & feel. Met planten aan het plafond bijvoorbeeld en open ruimtes met veel glas waardoor we rechtstreeks op de tuin kijken.

2. Spotlights

Spotlights als woontip voor 2023

Een leven in de spotlights is anno 2023 niet alleen meer voor podiumbeesten weggelegd. Thuis mag het ook lekker over de top als het om de verlichting gaat. Eén van de populairste woontips van nu is een verzameling lampen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek in de woonkamer, of aan het plafond. Boven de salontafel bijvoorbeeld, zoals op deze foto, of boven de eettafel.

3. Kleine woontips voor een nieuwe look

Woonaccessoires 2023

Kleine veranderingen kunnen ook een groot verschil maken in huis. Wat we tegenwoordig veel zien zijn bloempotten, vazen en andere woonaccessoires in een menselijke vorm. Van een torso bijvoorbeeld of met een inheems gezicht. Een andere leuke tip om je interieur op te vrolijken met een kleine finishing touch is een bijzondere set met kaarsen. Die zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen. Kussens zijn ook een simpele en snelle manier om je huis een andere look te geven. Pastelkleuren doen het goed!

Leestip: Welke vloer past bij een duurzaam interieur?

4. Kunst met hoofdletter K

Kunst in je interieur

Het mag ook lekker artistiek dit jaar. En dan bedoelen we geen klein bronzen beeldje dat ergens achter op een schapje van je vitrinekast staat, maar kunst met hoofdletter K! Een levensgroot schilderij boven de bank bijvoorbeeld of boven de eettafel. Het liefst zo opvallend mogelijk en in kleuren die afsteken bij de rest van je interieur zodat het lekker opvalt.

5. Een futuristische eyecatcher

Futuristische woontrends 2023

En over kunst gesproken, futuristische eyecatchers zijn ook 1 van de woontips van 2023. Geometrische vormen zijn bijvoorbeeld erg hot en modern designinterieur in een felle kleur. Hiervoor geldt: het meubel hoeft in principe geen praktische functie te hebben, het oog wil ook wat! Heb je een kleine woonkamer en wil je geen ruimte verspillen aan een ‘nutteloos’ item? Dan lenen bijzettafeltjes en poefen zich perfect voor deze woontrend.

Leestip: De nieuwste interieurtrends voor thuisklussers