5 tips voor het plaatsen van je nieuwe zonnescherm

Een zonnescherm kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis, waardoor je terras wordt getransformeerd in een oase vol schaduw en comfort. Voordat je aan de slag gaat met je hamer en boormachine, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo moet je de muur bijvoorbeeld zorgvuldig meten en voor een stevige constructie zorgen. Gebruik deze en mijn andere tips voor het plaatsen van je nieuwe zonnescherm.

1. Je nieuwe zonnescherm plaatsen op de juiste plek

5 tips voor het plaatsen van je nieuwe zonnescherm

Voordat je je zonnescherm buiten installeert, is het belangrijk om de juiste plek te kiezen. Overweeg factoren zoals: de stand van de zon gedurende de dag, eventuele obstakels die voor schaduw zorgen en de indeling van je buitenruimte. Plaats je nieuwe zonnescherm op een plek waar je extra schauw nodig hebt tijdens de warmste uren van de dag.

2. Meten is weten!

Voordat je een zonnescherm koopt, is het essentieel om alles goed uit te meten. Meet de breedte en hoogte van de muur waaraan je hem wilt bevestigen en houd rekening met eventuele obstakels bij hen in en uitvouwen en met de positie van de zon.

3. Je nieuwe zonnescherm plaatsen op een stevige ondergrond

Zonneschermen voor het balkon

Een stevige en betrouwbare ondersteuning is essentieel voor een veilige installatie van je zonnescherm. Afhankelijk van het type dat je hebt gekozen kan dit betekenen dat je stevige muurbeugels, palen of andere montagematerialen nodig hebt. Zorg ervoor dat de ondersteuning voldoende gewicht kan dragen en bestand is tegen de kracht van wind en regen. Als je niet zeker weet welke constructie het beste werkt in jouw situatie, raadpleeg dan een professional voor advies.

4. Don’t be like Buurman & Buurman!

Bij het plaatsen van je nieuwe zonnescherm is het belangrijk om de instructies nauwkeurig te volgen. Ga niet zelf aan de slag, zoner iets te lezen en zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint. Sla geen stappen over en ga niet improviseren. Dit kan leiden tot een onveilige installatie of schade aan je scherm. Als je twijfelt, zoek dan professionele hulp. Die vind je o.a. bij woonwinkels die zonneschermen verkopen.

Leestip: Energie besparen in de zomer

5. Onderhoud en bescherming

Eenmaal geïnstalleerd, is regelmatig onderhoud belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat je zonnescherm in topconditie blijft. Reinig het regelmatig met milde zeep en water om vuil en stof te verwijderen en inspecteer het op eventuele tekenen van slijtage en schade.