5 handige tools voor je thuiskantoor

Steeds minder Nederlanders reizen dagelijks naar hun werk om aan de slag te gaan. Ons huis is niet alleen meer de basis voor het gezin, maar ook voor zakelijke werkzaamheden. Dit komt enerzijds door het groeiend aantal freelancers en anderzijds doordat thuiswerken, of deels thuiswerken, steeds meer de norm is. Wat heb je nodig om full focus aan de slag te kunnen? Wij hebben 5 handige tools voor je thuiskantoor op een rij gezet.

1. Ergonomische tools voor je thuiskantoor

5 handige tools voor je thuiskantoor

Je hebt vast wel eens van de term ‘ergonomisch werken’ gehoord. Hiermee zorg je voor een goede houding en de juiste ondersteuning. Op een werkdag zitten we gemiddeld 7 á 8 uur achter ons bureau. Om klachten aan nek, schouders en rug te voorkomen is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Een verkrampte houding kan spierverkrampingen en hoofdpijnen tot gevolgd hebben. En dat wil je niet! Met een goed bureau, een goede stoel en een ergonomische muis, laptophouder en een toetsenbord voorkom je dit. Dit zijn modellen waarmee je gemakkelijk de juiste zithoogte aanneemt, je armen goed worden ondersteund en waarmee je niet met je nek voorover gebogen zit. De beste houding tijdens het werken is met je benen in een hoek van 90 graden, je kind vooruit en je armen op een leuning.

2. Stilte

Wandpanelen voor je thuiskantoor

Een rustige omgeving is ook belangrijk voor wie zich thuis wil kunnen focussen. En andersom is het ook wel prettig als je huisgenoten niet de hele dag in jouw telefoongesprekken zitten! Maar is stilte een tool? Ja zeker! Door de wanden van je thuiskantoor te voorzien van akoestische panelen wordt geluid geabsorbeerd en de akoestiek in de ruimte verbetert. Je kunt ze overigens ook aan het plafond bevestigen, als er boven je veel geluid is. Er zijn verschillende soorten, bijvoorbeeld: van hout, marmer en van steen. Een lust voor je oren én je ogen!

3. Een desktop charger

desktop charger

Een desktop charger is een handige en stijlvolle oplader voor op je bureau. Je hebt hiermee maar 1 stopcontact nodig om meerdere apparaten tegelijk op te laden, soms tot wel 5 tegelijk! De meeste modellen werken met een USB-poort. Ook deze tool is er in verschillende soorten en maten, die mooi te matchen zijn met de stijl van je home office.

Leestip: Remote werken vanuit bella Italia

4. Een printer

Hoewel we steeds meer zaken digitaal afhandelen, is het nog steeds fijn als je sommige documenten kunt uitprinten en ondertekenen. Ook als je thuis werkt zul je zo nu en dan presentaties en notulen moeten uitprinten. Zet eerst de gewenste functies voor jezelf op een rij, voordat je overgaat tot aanschaf. Wil je bijvoorbeeld een model dat alleen in zwart-wit print? Een kleurenprinter? En wil je alleen printen of ook scannen, kopiëren en nieten? Dit soort specificaties vind je online terug bij de productbeschrijving, maar je kunt je natuurlijk ook professioneel laten adviseren bij een elektronicaspecialist.

Print tools voor je thuiskantoor

5. Slimme tools voor je thuiskantoor

Naast het digitale tijdperk, leven we ook in een ‘slimme wereld’. Die biedt ons tools voor je thuiskantoor die op spraak kunnen worden bestuurd in een app of met spraak. Hiermee verbind je alle tools die je gebruikt op 1 centrale plek en kun je bijvoorbeeld alvast de verwarming aanzetten voordat je een call ingaat, genieten van je favoriete (kantoor)muziek, de lampen uitdoen vanuit de woonkamer als je dit vergeten bent en vanuit je kantoor zien wie er voor de deur staat.

Google home