3 toffe woontrends voor 2024

De tijd van de strakke interieurs is nu echt voorbij. Het is gedaan met witte muren met hier en daar een zwart of hout accent. Interieurs mogen weer een likje kleur krijgen, meubels mogen weer zacht zijn en de vormen worden ronder en organischer. Ben jij klaar voor een flinke dosis nieuw woongeluk? Ik heb de woontrends voor 2024 voor je op een rij gezet.

1. Kleur bekennen

woontrends voor 2024

Ja, natuurlijk is zo’n witte ruimte heel clean en strak. En ja, dat is gemakkelijk want zo passen al je meubels bij je muren. Maar echt vrolijk word je er niet van. Volgens de woontrends voor 2024 is het tijd om je muren een make-over te geven. Begin met 1 muur, bijvoorbeeld de muur achter de bank. De kleur hoeft niet meteen barbieroze te zijn. Ga voor zachte natuurtinten zoals olijfgroen, lichtblauw of okergeel en je geeft je ruimte een compleet nieuwe look. En voor de dare devils: ook behang komt weer terug, het liefst met uitbundige, kleurrijke patronen. 

2. Rond is gezond

Ronde vormen in huis

Wist je dat meubels met ronde hoeken minder ruimte innemen dan hun tegenhangers met scherpe hoeken? En ze zijn ook nog eens veiliger voor kinderen – en jezelf. Je hoeft niet meteen te investeren in een nieuwe eettafel, een salontafel met een rond tafelblad kan ook. Of vervang je spiegels voor asymmetrische spiegels. Die geven een knipoog naar vroeger, maar hebben toch een moderne uitstraling. En ze passen perfect bij de trend met organische vormen. 

3. Let it shine

Woontrends voor 2024 - spiegels

Niet alleen de asymetrische spiegels zijn in trek, decoratiespiegels doen het ook goed in de woontrends voor 2024. Ze zijn tijdlozer dan een kunstwerk of omlijste foto en hebben als groot voordeel dat ze de ruimte optisch vergroten. Topper in de woon- of slaapkamer is een grote spiegel in een klassieke lijst. Je hebt dan meteen een eyecatcher in huis en je kamer krijgt een chique uitstraling. De spiegel hoef je niet aan de muur te hangen: gewoon schuin tegen de wand plaatsen et voilà!

Leestip: Je slaapkamer restylen: 5 tips!