3 tips om de perfecte douchekraan te kiezen

Een douchekraan is niet het eerste dat in je opkomt als je de badkamer gaat verbouwen. Toch is het een essentieel onderdeel. Naast functioneel, is het ook een echte blikvanger. Welke typen zijn er? En waar moet je rekening mee houden als je de perfecte douchekraan wilt scoren? 3 tips.

De perfecte douchekraan, waar let je op?

Tegels ,douche, wastafel: check, check, dubbelcheck! Het ontwerp van jullie nieuwe badkamer is bijna compleet, alleen de douchekraan nog. Een simpele accessoire zul je misschien denken, toch zijn er zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van de perfecte douchekraan.

Leestip: Zo zorg je voor een kindvriendelijke badkamer

#1 Het design van je perfecte douchekraan

Denk na over de stijl van je kraan. Douchekranen zijn er in vele soorten, maten en stijlen. Van strak en modern tot landelijk of industrieel. Wil je een douchekraan die bij de rest van je badkamer past of moet het juist een eyecatcher zijn in een uitgesproken design? Tip: stem de vorm van je kraan af op andere elementen in de badkamer. Hoekige handgrepen en een hoekige kraan bijvoorbeeld.

#2 Douchemengkraan of ingebouwd?

Is jouw perfecte douchekraan een ingebouwd model of een douchemengkraan? Ingebouwde douchekranen ogen strak en trendy en leveren ruimtewinst op. Kies je voor dit type, dan hoef je alleen nog de douchekop en de ingebouwde bediening te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een ronde of vierkante frontplaat kiezen. Douchemengkranen hebben als groot voordeel dat ze letterlijk in elke soort, maat en kleur verkrijgbaar zijn. Bij beiden typen is het mogelijk om voor een thermostaatkraan te kiezen. 

Leestip: Kleur in je badkamer – trendy tegelideeën
Leestip: Een opblaasbare jacuzzi in de tuin – Top 5 best getest!

#3 Kies praktisch

Vergeet ook niet om op praktische zaken te letten als je gaat badkamer shoppen. Stem de douchekraan bijvoorbeeld af op de hoogte van je wastafel(s). In douchecabines hangt de kraan vaak op dezelfde hoogte als de deurknop: op heuphoogte. Zaken als duurzaam douchen zijn ook belangrijk. Met een thermostatische kraan kun je tientallen euro’s per jaar bezuinigen op water… en op het milieu natuurlijk! Let ook op de onderhoudsvriendelijkheid en op veiligheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie kids hun handen verbranden onder de kraan!

Foto´s: Unsplash en Freepik