10 x woontrends najaar 2019 – happy living!

In het najaar maken we het massaal gezellig in huis. Het gure herfstweer zorgt ervoor dat we vaker binnen zijn, waar we verlangen naar warmte en rust. Wat zijn de trends van het moment? 10 x woontrends najaar 2019 voor een herfst-proof interieur.

1. Een mix van stoer en zacht

Woontrend 2019 stoer en zacht

Najaar 2019 draait om contrasten. Eén van de trends op woongebied is de mix van stoere en zachte materialen. De basis is stoer: beton, terrazzo en staal bijvoorbeeld. Het contrast ontstaat met warme meubels en aaibare accessoires van hout, fluweel, wollen stoffen of een hoogpolig vloerkleed bijvoorbeeld.

2. Opvallend behang

Opvallend behang

Behang was lange tijd op z’n retour, maar is nu weer helemaal hip. Het liefst zo opvallend mogelijk. Met een gekke print, een kleurrijk bloemenmotiefje, bamboebehang, een betonlook: je kunt het zo gek niet verzinnen of we plakken het op de muur dit najaar. Wil je het niet te gek maken, behang dan één muur met een opvallend printje. Opvallen? Dan kun je rustig in de hele kamer losgaan of zelfs op het plafond!

3. Meubels met ronde vormen

Meubels met ronde vormen

Ons huis bestaat voornamelijk uit rechte lijnen. Rechte muren, rechthoekig raamwerk, de deuren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om dit te doorbreken kun je ronde meubels aan je interieur toevoegen. Een ronde eettafel bijvoorbeeld, erg gezellig! Een rond vloerkleed, leuk in contrast met een vierkante salontafel, Of juist andersom: een hoekig kleed met een ronde tafel.

4. Een open boekenkast

Een open boekenkast, woontrend 2019

De open boekenkast mag niet ontbreken in de lijst Woontrends najaar 2019. Waar we ze de afgelopen jaren nog angstvallig achter gesloten kastdeurtjes verborgen, mogen boeken nu weer gezien worden. Het geeft een uitstraling van een kamer waarin geleefd wordt, sfeer, gezelligheid, nostalgie. Tip: wil je het niet te bont maken op de planken, sorteer de boeken dan op kleur.

5. Een mini office

Mini office

Een mini office is je eigen kantoor waar je maar wilt. Een kleine kamer die je in de woonkamer, of elders in huis, plaatst en waarin je geniet van je personal space. Een uitkomst voor mensen die veel thuiswerken en geen ruimte hebben om een compleet kantoor in te richten.

6. Woontrends in kleur

Spiced Honey

Spiced Honey is door Flexa uitgeroepen tot de kleur van 2019. Deze warme honingkleur matcht goed met elke woonstijl en is ideaal om je interieur een warme herfst-look te geven. Kleurenexpert Pantone houdt het op ‘living coral’. Een diepe koraalkleur, die neigt naar oranje. Living coral straalt energie uit en mixt het mooist met donkere kleuren als bruin, grijs, donkergroen, bordeaux en zwart.

7. Milieuvriendelijk interieur

Duurzaam interieur

Duurzaam is al lang geen trend meer, maar de norm. Ook in woontrends zien we de vraag naar milieuvriendelijk interieur groeien. Natuurlijke kleuren als bruin en oranje doen het goed en een combinatie van duurzaam en luxe is gewild. Een authentieke look & feel, waarin back to basic en design elkaar ontmoeten. 

Tips voor een duurzaam interieur!

8. Glazen hanglampen

Glazen hanglampen

De ronde woontrend die we bij meubels zien, komt dit najaar ook terug in de verlichting. In de vorm van glazen hanglampen. Qua kleur kun je helemaal losgaan: met gekleurde peertjes of glas in een warme tint. Het design mag industrieel of back to basic zijn, in deze laatste stijl zien we de hanglamp met enkel een snoer en een lichtbron veel terugkomen.

9. Back to the 50´s

Back to the 50's - retro interieur trend

De leukste manier om je inrichting snel een make-over te geven is in een trendy retro stijl. Geef je interieur een beetje rock ‘n roll en ga back to the 50’s! Waar moet je dan aan denken? De kleur mintgroen, jukeboxen en een barretje in de keuken met echte rode, 50’s krukken. Ook vintage salontafels, bijzettaffeltjes en vloerkleden zijn helemaal terug.

10. Fluweel in je interieur

Fluweel in je interieur

In de herfst maken we het graag knus #netflixandchill. Fluweel is een heerlijke, aaibare stof waar we graag tegenaan kruipen in de vorm van een luie stoel of als zachte kussens in de bank. Het is al jaren populair materiaal in woonland en geeft ook in het najaar van 2019 een chique twist aan menig woonkamer.

Ook woonbloggen?

Ook woonbloggen, omdat het jouw product of dienst raakt? Dikke Titels verzorgt al jouw copy: SEO, Social en Teksten.