Social Media Abonnement – online branding en interactie

Met een Social Media Abonnement kun je als ondernemer lekker achterover leunen en toch werken aan je merkbekendheid en aan de connectie met je doelgroep. Social media uitbesteden kan een goed idee zijn als je er zelf niet aan toe komt of het liever aan een professional overlaat. Voor de beste resultaten op Facebook, Instagram, LinkedIn en met social media campagnes. Wat is de impact van social media? Wat is een social media abonnement? En wat zijn de kosten? Alles wat je moet weten.

De impact van social media

Social media is overal. Bijna iedereen heeft wel een profiel op één of meerdere kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, SnapChat, Twitter, Pinterest etc. En we worden met de dag socialer. In 2019 hadden maar liefst 10,1 miljoen Nederlanders een profiel op Facebook, 4,9 miljoen één op Instagram en 4,6 miljoen Nederlanders waren actief op LinkedIn. Met name jongeren brengen vele uren per dag door op social media, maar elk kanaal heeft zijn eigen unieke doelgroep. Zo is LinkedIn vooral bedoeld voor de zakelijke markt, Facebook voor 35+ dames en Instagram voor jongeren. Kortom: de impact van social media is enorm. Jij kunt als merk ook impact maken op één van deze kanalen.

Wat is een social media abonnement?

Een social media abonnement is een allround pakket voor social media management. De samenstelling is persoonlijk. De frequentie van de posts en de behoefte aan social media campagnes is o.a. afhankelijk van van branche en het kanaal – of een combinatie van kanalen – waarop de doelgroep het ruimst vertegenwoordigd is. Zo leent fashion & food zich perfect voor mooi beeldmateriaal, maar bereik je ondernemers juist eerder op LinkedIn. Ook de leeftijd van de doelgroep is belangrijk. Jongeren benaderen op Facebook is zóóó 2015 😉 Natuurlijk spelen de tone of voice en de contentvorm ook een grote rol voor ondernemers die social media uitbesteden. Die nemen we samen onder de loep. Een social media abonnement kan het beheer van één social kanaal zijn, van meerdere kanalen of een combinatie van social media management en social advertising. Voorbeeld: social media abonnement Claudio’s IJssalon

Meer over social media beheer

ROND - SEO Specialist Marlouk Dikke Titels

Social media hulp

Een persoonlijke offerte ontvangen voor een social media abonnement? Neem vrijblijvend contact op, dan kunnen we samen een plan uitrollen voor beheer en advertising.

Kosten social media abonnement

De kosten van een social media abonnement zijn afhankelijk van verschillende factoren. In welke branche bevindt het bedrijf zich? Is het een ‘likeable product’ of zal het wat meer moeite kosten om het merk onder de aandacht te brengen? Wie is de doelgroep? Op welke kanalen bevinden zij zich? En hoe vaak kun je daar het best posten? Aan de hand van deze input, ontvang je van Dikke Titels persoonlijk advies en een maatwerkgesprek.

Adverteren op social media

Voor ondernemers met weinig of nog helemaal geen volgers is adverteren verstandig. Hiermee bouw je een publiek op, dat op den duur voor organisch (gratis) resultaat zal zorgen. Simpel gezegd: de eerste paginavolgers zien jou voorbij komen op hun timeline met een betaalde post, ze liken de pagina en vervolgens ook de berichten die geplaatst worden. Door hun likes, deelacties en reacties wordt jouw bedrijf zichtbaar binnen het netwerk van jouw volgers en hun vrienden…en daar weer de vrienden van. En zo breidt jouw boodschap zich als een olievlek uit op de social media kanalen van jouw doelgroep.

Leestip: Professioneel social media management – 5 tips!

Advertentiedoel en targeting

Een campagne hoeft niet altijd voor de opbouw van publiek te zijn. Je kan verschillende advertentiedoelen hebben: merkbekendheid, interactie, zo veel mogelijk views of zo veel mogelijk kliks naar je website bijvoorbeeld. Het budget bepaal je zelf, al is er natuurlijk wel advies voor de beste resultaten! Ook qua vormgeving en plaatsing zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je op Facebook zelf adverteren, maar ook op Messenger. En binnen Instagram kun je kiezen voor een advertentie in de timeline en in de Stories, of allebei! De ontelbare mogelijkheden in targeting maken social media de perfecte plek om te adverteren. Facebook en Instagram weten (bijna) alles van hun gebruikers. Die informatie maakt het mogelijk om je doelgroep tot in de puntjes te finetunen.

Meer over social advertising

Verschillende kanalen

Er zijn verschillende kanalen om te socializen. Elk heeft zijn eigen unique selling point en zijn eigen, unieke doelgroep. Newcom Research doet jaarlijks onderzoek naar het social media-gebruik in Nederland. In dit onderzoek wordt WhatsApp ook tot de social-kanalen gerekend. Dit is veruit het populairste kanaal. De top 5 wordt verder bezet door Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn. Instagram en LinkedIn hebben in 2019 van positie geruild. Het gebruik van Instagram groeit al jaren, maar nu is LinkedIn voor het eerst ingehaald. Social media uitbesteden? Lees hieronder waar jouw doelgroep zich bevindt en welke content scoort.

Social Media Onderzoek 2019 - Top 5

Facebook

Hoewel het aantal Nederlandse gebruikers op Facebook in het afgelopen jaar is afgenomen, is dit wel nog steeds het meest gebruikte social media-kanaal. Waar het ooit populair werd onder jongeren (de early adopters) zijn het nu voornamelijk mensen in de leeftijdscategorie van 35 jaar en ouder. 66 procent van de mensen die Facebook dagelijks gebruiken zijn vrouw. Grote voordelen zijn dat dit kanaal zich goed leent voor een combinatie van content – tekst en beeld – en dat Facebook bijna alles weet van haar gebruikers. Je kunt doelgroepen dus heel exact targeten als je Facebook inzet voor campagnes.

Instagram

Instagram groeit al jaren. Het is een mix van jong en oud. De groep 15 tot 35-jarigen is het ruimst vertegenwoordigd, maar ook steeds meer 35-plussers vinden hun weg naar Instagram. Dit kanaal is visueel ingesteld: foto en video zijn het hoofdingrediënt op de timeline en in de Stories. Instagram leent zich ook goed als advertentiekanaal, mits je mooi beeldmateriaal hebt natuurlijk. Facebook is eigenaar van dit kanaal, waardoor je dezelfde uitgebreide mogelijkheden hebt bij het vinden van de juiste doelgroep.

Leestip: Micro influencers: geloofwaardig, toegankelijk en upcoming
Leestip: Gehackt op Instagram, dit moet je doen!

LinkedIn

Een zakelijk bericht verdient een zakelijk jasje: een maatpak. Met de juiste content kun je in no time de juiste mensen bereiken. LinkedIn is een zakelijk platform. Eén waarop vacatures worden geplaatst, bedrijfsnieuws wordt gedeeld en waarop je groepen en hashtags volgt binnen jouw branche. Een steady kanaal, dat al jaren rond de 4 miljoen Nederlandse gebruikers schommelt. Bevindt jouw doelgroep zich in het zakelijk segment – met name onder de HBO+ en hogere functies – dan is LinkedIn een goed pr-kanaal. Niet alleen om als bedrijf updates te delen, maar JUIST om je persoonlijke netwerk en die van de onderneming in te zetten. Om elkaar én het bedrijf naar een hoger online level te tillen.