Social media

Social Media is overal. Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok: we besteden er tientallen uren per week aan. En daar zijn ondernemers dolblij mee. Het is hierdoor namelijk dé plek om klanten te ontmoeten. Elk kanaal heeft zijn eigen unique selling point en dus zijn eigen doelgroep. Wedden dat die van jou erbij zit!

Instagram

Op Instagram draait alles om het perfecte plaatje. Mooi beeldmateriaal dat via posts, Stories en hashtags de juiste doelgroep bereikt. Instagram maakte de afgelopen jaren een flinke groeispurt in het aantal gebruikers. Meer dan 80 procent van de 15 tot 19-jarigen heeft een profiel op The Gram en ook het aantal gebruikers tussen de 20 en 65+ blijft stijgen.

Facebook

Wat Facebook uniek maakt is de variatie in content. Hier kan tekst en beeld worden gecombineerd. Ideaal om je complete boodschap te presenteren! Link door naar je website, maak een carrousel met productfoto’s en plaats emoties bij de tekst: ‘Dikke Titels voelt zich trots.’ Klanten kunnen op Facebook ook een review achterlaten, waarmee jouw product wordt aangeprezen. En de uitgebreide profielinformatie is een pluspunt tegenover andere sociale media-kanalen. Beschrijf wie je bent en wat je doet, deel contactgegevens, openingstijden en een routekaart. Hoewel het aantal jongeren op dit kanaal is afgenomen, hebben nog steeds veel Nederlanders een profiel op Facebook. Is jouw doelgroep 35+ jaar, dan moet je hier zeker zijn!

LinkedIn

LinkedIn is zakelijk socializen. De content bestaat hier voornamelijk uit vacature- en cursusaanbod, nieuws uit de branche en bedrijfsupdates. Het aantal LinkedIngebruikers is al jaren steady. Leden komen vooral tijdens kantooruren online. Ligt jouw doelgroep in de zakelijke branche of wil je mensen met een specifiek opleidingsniveau bereiken? Dan is LinkedIn jouw netwerk.

TikTok

TikTok werd door jongeren, de zogenaamde early adaptors, meteen omarmd als het kanaal om te viben. Met zang, dans, grappige sketches of gewoon een video die je wilt delen. Inmiddels is het al lang geen jeugdig platform meer, maar een plek waar jong en oud creatieve edits delen. De doelgroep 15 – 45-jarigen kun je hier goed bereiken. Klaar om je merk te laten swingen?

Social teksten & meer

Tekst nodig voor een offline medium? Een persbericht, reportage of brochuretekst bijvoorbeeld. Of wil je hoogvliegen op Google met goede SEO teksten? Ook daar kan ik mee helpen.

Online tekst laten schrijven via Dikke Titels van Marlouk Rodijk