Social media

Social Media is overal. Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok: we besteden er tientallen uren per week aan. En daar zijn ondernemers dolblij mee. Het is hierdoor namelijk dé plek om klanten te ontmoeten. Elk kanaal heeft zijn eigen unique selling point en dus zijn eigen doelgroep. Wedden dat die van jou erbij zit!

Instagram

Op Instagram draait alles om het perfecte plaatje. Mooi beeldmateriaal dat via posts, Stories en hashtags de juiste doelgroep bereikt. Instagram maakte de afgelopen jaren een flinke groeispurt in het aantal gebruikers. 5,9 miljoen Nederlanders hebben een profiel op de social app. Meer dan 80 procent van de 15 tot 19-jarigen heeft een profiel op The Gram en ook het aantal gebruikers tussen de 20 en 39 jaar blijft stijgen.

Facebook

Wat Facebook uniek maakt is de variatie in content. Hier kan tekst en beeld worden gecombineerd. Ideaal om je complete boodschap te presenteren! Link door naar je website, maak een carrousel met productfoto’s en plaats emoties bij de tekst: ‘Dikke Titels voelt zich trots.’ Klanten kunnen op Facebook ook een review achterlaten, waarmee jouw product wordt aangeprezen. En de uitgebreide profielinformatie is een pluspunt tegenover andere sociale media-kanalen. Beschrijf wie je bent en wat je doet, deel contactgegevens, openingstijden en een routekaart. Hoewel het aantal jongeren op dit kanaal is afgenomen, hebben nog steeds 10,4 miljoen Nederlanders een profiel op Facebook. Is jouw doelgroep 35+ jaar, dan moet je zééker op FB zijn!

LinkedIn

LinkedIn is zakelijk socializen. De content bestaat hier voornamelijk uit vacature- en cursusaanbod, nieuws uit de branche en bedrijfsupdates. Het aantal LinkedIngebruikers is al jaren steady. Het zakelijke netwerk wordt maandelijks door 2,8 miljoen Nederlanders bezocht. Zij komen vooral tijdens kantooruren online. Ligt jouw doelgroep in de zakelijke branche of wil je mensen met een specifiek opleidingsniveau bereiken? Dan is LinkedIn jouw netwerk.

Social teksten & meer

Tekst nodig voor een offline medium? Een persbericht, reportage of brochuretekst bijvoorbeeld. Of wil je hoogvliegen op Google met goede SEO teksten? Ook daar kan ik mee helpen.

Online tekst laten schrijven via Dikke Titels van Marlouk Rodijk