Wafelhaar maken met een mini-wafeltang

Weaves are back bitches! Waar menig fashionista in de 80’s met wilderig wafelhaar werd gespot, is de trend 40 jaar later weer helemaal terug. Gelukkig hoeft nu niet de hele coupe onder handen te worden genomen, maar gaan we voor een speels accent. Hoe maak je simpel en snel wafelhaar? En is het schadelijk voor je haar? Wij testen de BaByliss PRO mini-wafeltang.

De wafeltrend

Wafelhaar maken

Het zit in onze natuur om juist datgene mooi te vinden dat we zelf niet hebben. Dames met een volle bos krullen gebruiken een stijltang voor stijle lokken en andersom dromen dames met een stijle coupe juist van weelderig wafelhaar. Met dit laatste zit je komend voorjaar helemaal goed. De 80’s trend is terug van weggeweest.

Leestip: Getest en gecheckt: plasticvrij douchen met Shampoo Bars

Hoe maak je wafelhaar?

  • Wafelhaar maken doe je met een wafeltang. Dit is een intensieve klus als je je hele coupe onder handen neemt. Gelukkig is de trend nu om kleine zigzag-accenten aan te brengen. Dit is een stuk minder intensief en minder schadelijk voor je haar. 
  • De wafeltang wordt erg heet, ongeveer 200 graden. Gebruik daarom voordat je aan de slag gaat altijd een warmtebeschermer, een heat protector.
  • Eenmaal opgewarmd, plaats je de wafeltang op een plukje haar van maximaal een halve centimeter breed. Klem het plukje tussen de ijzers. Begin hierbij bovenaan, bij je haaraanzet, en werk steeds verder naar beneden toe. Er ontstaat dan een soort zigzag-krul.
  • Je kunt ervoor kiezen om de wafel te laten zoals hij is of om je haar uit te kammen en voor een kroescoupe te gaan. Vergeet niet om je look te verstevigen met een flinke dosis haarlak, zodat je krullen de hele dag goed blijven zitten.

Een mini-wafeltang

Een mini-wafeltang is het compacte kleine broertje. Hij is gemakkelijk op te bergen en nóg makkelijker mee te nemen. De BaByliss Pro Babycrimp heeft keramische platen van 13 millimeter en beschikt over automatische temperatuurcontrole van 200 graden celsius. Dikke Titels mocht hem testen.

Wafelhaar maken met een mini-wafeltang

Mini-wafeltang van Babyliss

Handzaam
Temperatuur
Snel klaar voor gebruik
Resultaat

BaByliss Pro Mini

De BaByliss Pro Babycrimp is een goede aanwinst voor fashionista’s die een keer wat anders willen met hun haar. Het grote voordeel van dit kleine formaat is dat hij lekker in de hand ligt en dat je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt, op vakantie bijvoorbeeld of naar jullie meidenavond.

Het resultaat is goed. De tang wordt snel warm en geeft hierdoor een goede zigzag in je haar. Een klein puntje van aandacht is de haaraanzet. Omdat de overgang van stijl naar wafelhaar hier erg in contrast staat is het lastig om een mooie overloop te krijgen. Voorzichtig uitkammen helpt!

4.6