Statieven voor mobiele telefoons, getest en gecheckt!

Statieven voor mobiele telefoons zijn ideaal voor thuis. Je maakt er simpel en snel professionele foto’s en video’s mee voor jezelf en anderen. Om te delen op je social media-kanalen bijvoorbeeld of om vanaf je mobiele telefoon te connecten met collega’s in Zoom of Teams. Het online aanbod van smartphone telefoonhouders is reuze! Maar hoe weet je zeker dat je de juiste kiest? Wij hebben drie modellen getest en gecheckt.

Statieven voor mobiele telefoons

Review statief met telefoonhouder

Een telefoonstatief werkt simpel. De meeste modellen hebben een driepoot aan de onderkant. Die klap je uit om het statief neer te zetten. Aan de bovenkant zit een klem, dit is een flexibele telefoonhouder die geschikt is voor elke smartphone. Rek de houder iets uit en bevestig je telefoon ertussen. Je kunt je mobiel nu zowel horizontaal, als verticaal hangen. Zorg er wel voor dat het beeld altijd waterpas is, anders krijg je scheve opnames! Sommige statieven voor mobiele telefoons beschikken over een bluetoothverbinding en een afstandsbediening. Hiermee kunnen ze connecten met je telefoon en kun je op afstand foto’s schieten. Dit laatste kan overigens ook door een timer in te stellen in je camera. Er zijn ook statieven met een ringlamp. Hiermee kun je met professioneel studiolicht werken.

Leestip: Online visitekaartjes ontwerpen en laten drukken – review!

3 x: de beste statieven voor mobiele telefoons

1. SZKOSTON statief met ringlamp

SZKOSTON statief met ringlamp

Prijs
Kwaliteit
Extra’s

Review

Het SZKOSTON statief is de beste in zijn soort. Dit zie je een beetje terug in de prijs, maar dan heb je ook wat! Deze standaard voor je mobiele telefoon is 1.20 meter hoog en heeft een telefoonhouder met antislipranden en een verstelbare 360-graden draaiknop voor een flexibele instelling van de verlichtingshoek. Hij is uitvouwbaar en als je hem niet gebruikt slechts 28 centimeter hoog en 1,1 kilo zwaar. Gemakkelijk mee te nemen dus. En met bijbehorende ringlamp, met 120 dimbare ledlampen, maak je jouw picture perfect compleet!

4.8

2. ZINAPS statief + ringlamp

ZINAPS statief + ringlamp

Prijs
Kwaliteit
Extra’s

Review

Het ZINAPS statief heeft ook een ringlamp, maar is qua formaat een tafelmodel. Dit kan lastig zijn, omdat je die op locatie niet altijd tot je beschikking hebt. Dit is meteen het enige minpuntje, want verder is dit de perfecte tool voor de beste vlogs, livestreams en social posts. Het ZINAPS statief kan via bluetooth worden verbonden met je mobiele telefoon en zo op afstand worden bedient.

4.7

3. Verstelbaar statief met zelfontspanner

Verstelbaar statief met zelfontspanner

Prijs
Kwaliteit
Extra’s

Review

Dit verstelbare statief voor je mobiele telefoon heeft, net als de andere modellen, een driepoot maar meer de vorm van een selfiestick dan van een statief. ‘Op volle sterkte’ is hij 64 centimeter hoog, opgevouwen slechts 18 centimeter. Je ideale reisgezelschap als je onderweg wilt vloggen! Extra voordeel van dit statief voor mobiele telefoons is dat hij een zelfontspanner heeft, die je via bluetooth verbindt met je smartphone en met een afstandsbediening bedient.

4.5