Persoonlijke knuffelportretten van Knuffelmakers

Nog even knuffelen met een overleden dierbare? Je geliefde meenemen in je koffer als je op vakantie gaat? Een persoonlijk verjaardagskado geven? Je vader als kerstbal? Of gewoon een leuk zelfportret bestellen voor de fun? Het kan met de persoonlijke knuffelportretten van Knuffelmakers! Van mensen en dieren en in verschillende soorten en maten. Wij lieten onze Italiaanse lovestory vereeuwigen voor een review.

Persoonlijke knuffelportretten van Knuffelmakers, welke kies jij?

Knuffelmakers is een bedrijf van Liesbeth en Caressa, die in 2017 het ingenieuze idee bedachten om tastbare en knuffelbare herinneringen te maken in de vorm van een persoonlijke teddy. In de webshop zijn verschillende soorten, maten en modellen te vinden. Zo kies je bijvoorbeeld uit: een knuffelportret, miniportret, kussenportret en een kerstportret. En je kunt niet alleen mensen laten vereeuwigen, maar ook je huisdieren. Zo neem je ze overal mee naartoe en blijven ze voor altijd lief, zacht en aaibaar!

Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita

Wie de spin off La Dolce Vita van Echte Gooische Moeders afgelopen zomer heeft gezien op Videoland, had wellicht meteen een gevoel van herkenning bij foto van de persoonlijke knuffel. Hierin maakten 4 van de bekende Gooische Moeders een rondreis door Italië, zonder hun man en kids. Om hun geliefden toch een beetje bij zich te hebben en te kunnen knuffelen, liet Pauline een knuffelportret maken van de hubby’s en deed elk van haar vriendinnen er 1 kado.

Knuffelportretten van overleden dierbaren

Wat mij erg aangrijpt zijn de knuffelportretten van overleden dierbaren. Wie een kijkje neemt op de Insta page van Knuffelmakers ziet hier verschillende voorbeelden van voorbijkomen op de timeline. Kids met een knuffel van papa, die er niet meer is en partners van overledenen die op deze manier toch nog een tastbare herinnering hebben. 

Een Italiaanse lovestory

Mijn knuffel- en kussenportretten zijn gebaseerd op een Italiaanse lovestory in Venetië en Verona. Ik verbleef afgelopen zomer 7 weken in het land van de pizza, pasta en amore en liep hier mijn Romeo tegen het lijf. Hoewel ik veel heen en weer reis, zijn we ook geregeld een paar maanden niet samen. Dankzij Knuffelmakers kan ik hem gelukkig elke avond mee naar bed nemen! Op de foto zie je mij als kussenportret en mijn vriend als miniportret. Ze verschillen niet zo veel in prijs, een kussenportret kost 59 euro en een miniportret 69 euro. Het formaat is wel anders (verschil moet er zijn he ;)) en de stof ook. Het miniportret heeft een dikkere en zachtere stof.

Leestip: Remote werken vanuit bella Italia

Hoe laat je een persoonlijk knuffelportret maken?

Knuffelmakers maken persoonlijke knuffelportretten op basis van een foto. Op de website kies je allereerst het model dat je wilt bestellen. Vervolgens geef je de kleur van de ogen, haren en kleding door en eventuele extra accessoires zoals een pet of hoedje. Tot slot upload je een foto van je lover, friend, familielid of huisdier. Je ontvangt dan binnen 2 tot 3 weken een voorstel voor het ontwerp. Eenmaal goedgekeurd duurt het ook nog ongeveer 3 weken voordat je jouw persoonlijke knuffelportret in huis hebt. Je moet dus wel even geduld hebben, maar dan heb je wel voor altijd een tastbare herinnering!