Oui oui, le Louvre à Paris

Het Louvre staat bekend om haar glazen piramide bij de entree en natuurlijk om het wereldberoemde schilderij: de Mona Lisa. Een bezoekje aan het bekende Parijse museum kun je het best vooraf reserveren, de rijen bij de ingang zijn niet mals en als je nog geen ticket hebt is de kans groot dat het uitverkocht is. Eenmaal binnen ontdek je alle kunstschatten die het Louvre te bieden heeft. Ga mee op tour!

De geschiedenis het Louvre en haar collecties

Schilderij de Mona Lisa van Leonardo da Vinci in het Louvre Parijs

Het Louvre is 1 van ‘s werelds grootste musea. Het ligt in hartje Parijs, ten noorden van de Seine. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is het bekendste stuk. Het museum is gevestigd in een Middeleeuws kasteel, dat werd bewoond door de Franse Koningen. De belangrijkste collectieverwervers zijn: Napoleon Bonaparte, Karel V en Lodewijk XIV. 

De kunstcollecties van het Louvre museum

De collecties van het Louvre zijn opgedeeld in categorieën:

  • Midden-Oosterse oudheden
  • Kunst van de Islam
  • Egyptische oudheden
  • Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden
  • Beeldhouwkunst
  • Kunstvoorwerpen
  • Westerse Schilderkunst
  • Grafische kunst

Een tour door het museum

De rijen bij de entree van het Louvre variëren van 1 tot enkele kilometers. Naast museumpubliek, trekt de beroemde Rue de Rivoli in Parijs ook een hoop dagjesmensen die het kasteel en de beroemde glazen piramide komen bewonderen en foto’s maken. Online kun je kaartjes reserveren voor het Louvre. Dit is absoluut aan te raden, want anders is de kans groot dat je bij aankomst naast het net vist. 

De garderobe en museumwinkel

Binnen kom je aan in een grote hal met uitzicht op de binnenplaats en trappen die naar verschillende vleugels leiden. Op de benedenverdieping vind je aan de linkerkant de museumwinkel en rechts een garderobe en kluisjes. Bij de garderobe kun je een plattegrond pakken, die je helpt om de weg te vinden in het enorme museum.

De kunstcollectie

Op de 2 bovenverdiepingen zijn de collecties van het Louvre te bewonderen. Veel religieuze middeleeuwse schilderijen, met een mix van oude Egyptische vondsten, beeldhouwwerk en grafische kunst. Wij hebben ons laten leiden door inspiratie en elk kunstwerk minstens 1 keer gezien.

De Mona Lisa

Hoe begin je met influencer marketing

Eenmaal gevonden in de wirwar aan gangen, sluit je in de kamer waar de Mona Lisa hangt opnieuw aan in de rij. Iedereen wil het wereldberoemde schilderij van dichtbij bekijken en natuurlijk ook even een selfie maken. De Mona Lisa werd tussen 1503 en 1506 geschilderd door kunstenaar Leonardo da Vinci. Het is een portret van Lisa Gherardini of voluit Lisa di Antonmaria Gherardini di Montagliari. Ze was de derde echtgenote van een Florentijnse textielhandelaa, Francesco del Giocondo, die waarschijnlijk de opdracht gaf voor het schilderij.

Goedkoop overnachten in Parijs

In hostel Jo&Joe kun je goedkoop overnachten in Parijs. Afhankelijk van de periode waarin je boekt en hoe lang van te voren, slaap je er voor enkele tientjes per nacht. Het is niet bepaald een luxe verblijf, mijn reisgenoot noemde het ‘een hondenhok’. Er zijn gemengde en dames slaapzalen voor 8 – 12 personen en 1 persoons verblijfshutten. En bij ‘verblijfshut’ moet je ook echt aan een hut denken. Achter elke deur in de hal schuilen 4 afgetimmerde hokken. Je ligt per 2 boven elkaar, weliswaar gescheiden door een paar planken maar toch redelijk close. De wekker van de buurman hoor je alsof hij naast je staat en als andere hostelgasten besluiten om een feestje te houden op de hal, geniet je ook live mee. Oordopjes zijn dus zeker geen overbodige luxe, maar hé: je slaapt wel een voor paar tientjes per nacht in hartje Parijs!

Hostel Jo&Joe Parijs