De Markthal in Rotterdam, hotspot voor foodlovers!

De Markthal in Rotterdam is een iconische plek. Het overdekte foodcentrum in het hart van de stad huisvest meer dan 100 marktkramen, restaurants, foodshops en is verfraaid met het grootste kunstwerk van Nederland. Een plek waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn! Tijd voor een bezoekje dus.

Waar vind ik de Markthal?

De Markthal in Rotterdam voor foodlovers

De Markthal staat middenin het centrum van Rotterdam, aan de DS. Jan Scharpstraat 298. Met de metro stap je uit bij halte Beurs en Blaak, met de auto kun je parkeren in parkeergarage Blaak. De hal is een groot gebouw van glas in de vorm van een hoefijzer, die van beide zijden toegankelijk is. In het centrum wordt de Markthal op informatieborden aangegeven, zodat je gemakkelijk de weg vindt. Vlak naast de hal liggen ook andere iconische plekken, zoals de beroemde Kubuswoningen, shoppinghart de Blaak en de Rotterdamse Binnenrotte met de bekende 7,5 meter hoge dansende voeten van kunstenaar Ben Zegers.

Een kijkje in de Markthal Rotterdam

Ingang de Markthal in Rotterdam

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Het complete plafond van de hal is versierd met het kunstwerk ‘Horn of plenty’ van Arno Coenen en Iris Roskam, dat hiermee officieel het grootste schilderij van Nederland is. Het bestaat uit kleurrijk groenten, fruit en vlinders op een blauwe achtergrond, een echte eyecatcher waar veel amateurfotografen en influencers op af komen.

Op de begane grond vind je tal van foodshops en kraampjes: van chocolade tot kroketten en van warm vlees tot Italiaans schepijs, alles is er werkelijk te vinden. In de de overdekte Markthal kom je meer wereldsteden tegen dan tijdens een maand backpacken! In totaal zijn er zo’n 100 versunits, 15 foodshops en enkele tientallen restaurants.

De Tijdtrap

Beneden zit een grote Albert Heijn en de toiletten (ook niet geheel onbelangrijk als je hebt genoten van al dat heerlijke eten en drinken). Op de wanden van de roltrappen vind je nog meer kunst en op -2, -3 en -4  huist De Tijdtrap: een gratis toegankelijke archeologie-tentoonstelling met bodemvondsten van de middeleeuwse stad Rotterdam die zijn opgegraven tijdens de wederopbouw.

Wonen in de Rotterdamse Markthal

Wat de hal extra bijzonder en uniek in de wereld maakt is de combinatie met woningen. Bovenin het hoefijzer zijn namelijk appartementen gebouwd, 102 om precies te zijn van ca. 82 tot 143 m2. Appartementen, maisonnettes en penthouses met een vraagprijs vanaf 8 ton en een huur vanaf 1308 euro per maand.

Leestip: Wonen in Rotterdam: alles wat je moet weten!

Dé hotspot voor foodlovers

Foodlovers komen goed aan hun trekken in de Markthal in Rotterdam. Je koopt er ingrediënten en vers bereid eten uit alle windstreken. Voor gangbare prijzen en in een ambiance die je nergens anders vindt! Sommige kraampjes hebben een bar waaraan je gezellig kunt aanschuiven, zoals het typisch Hollandse Kroket Loket. Dit maakt de Markthal ook erg toegankelijk voor mensen die alleen op culinaire ontdekkingsreis gaan. Andere shops bieden toegang tot een dakterras met uitzicht over de hele hal. 

Het Kroket Loket - eten in Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m donderdag10.00 uur – 20.00 uur
Vrijdag10.00 uur – 21.00 uur
Zaterdag10.00 uur – 20.00 uur
Zondag12.00 uur – 18.00 uur

Een tour door de Markthal in Rotterdam

Je kunt de Markthal natuurlijk zelf bezoeken, het gebouw is vrij toegankelijk, maar een tour maakt je dag nog onvergetelijker! Rotterdam Tours verzorgt rondleidingen door het iconische gebouw. Een gids vertelt je dan alles over de totstandkoming van de Markthal, de architectuur, het beroemde kunstwerk, je krijgt een kijkje achter de schermen in het ondergrondse logistieke (koel)centrum en mag aanschuiven om te komen proeven bij een van de foodshops.