Citytrip naar Verona: shoppen, foodlovers en Romeo & Julia

Verona is de stad van de bekend Arena Verona, die bezoekers bij binnenkomst verwelkomt aan de rand van het centrum, van high class shoppen bij merken als Louis Vuitton, Rolex en Gucci en de stad van romantische restaurants en het bekende balkon van Romeo & Julia waar toeristen van heinde en ver op af komen. Een must see voor fashion- en foodlovers. Een stad waarin je op elke hoek een Insta-waardig kiekje schiet en die minstens zo mooi is als het nabijgelegen Venetië! Ga mee op citytrip naar Verona in onze review. 

Verona in het kort

Highlights van Verona

Verona is een Noord-Italiaanse stad met ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie ‘Verona’. Ondanks dat het een echte toeristische trekpleister is, heeft de stad haar Italiaanse charme niet verloren. Parkeren kan op verschillende plekken aan de rand van het centrum, waarna je binnen 5 minuten de stad in wandelt. In het centrum wordt je verwelkomt door de toegangspoort en door de Arena Verona. Die laatste heeft veel weg van het Colosseum in Rome, er worden in de zomermaanden nog regelmatig operavoorstellingen en concerten in gegeven. 

Een citytrip naar Verona om te shoppen

Een citytrip naar Verona om te shoppen met vriendinnen

Eenmaal voorbij de Arena, word je de stad ingeleid via het winkelhart van Verona. In modeland Italië betekent dit een mix van high-end fashionmerken zoals Louis Vuitton, Gucci, Prada en Rolex en toegankelijke winkels als Zara en Mango. Budgetshops vind je hier niet. Neem voor je shopvakantie met vriendinnen dus een goedgevulde portemonnee mee!

Het balkon van Romeo & Julia

Balkon Romeo en Julia in Verona

Ben je samen met jouw Romeo of Julia op citytrip naar Verona? Dan mag een bezoekje aan het balkon van de bekende Shakespeare-tragedie niet ontbreken! Dit is dé trekpleister van de stad, waarvoor je in drukke periodes soms uren in de rij staat. In de zomermaanden bijvoorbeeld en rond Kerst. Met een beetje vooronderzoek en een goede planning, kun je een hoop tijd besparen voor het maken van het ultieme Insta-kiekje bij deze trekpleister!

Verona voor foodlovers

Verona voor foodlovers

Foodlovers kunnen hun hart ook ophalen in het land van de pasta, pizza, carpaccio en traditionele visgerechten. De Italianen weten de mix van gezond en lekker perfect te combineren in hun gerechten. In Verona vind je voornamelijk traditionele Italiaanse restaurants. Sfeervolle, kleine eetcafés die met hun rode luifels en lokale gerechten perfect passen bij de romantische Shakespeare-sfeer. Tijdens het eten staat altijd een mandje met brood en soepstengels op tafel, een fles water en een wijn uit de streek. In een grote stad als Verona is uit eten gaan duurder dan in een minder bekende stad even verderop. In vergelijking met Venetië zijn de prijzen voor eten en drinken hier iets lager.

Leestip: Een weekendje Antwerpen in het Hyllit Hotel

Een citytrip naar Verona in de zomer

Citytrip naar Verona

Verona is een stad waarin je veel rondwandelt. Er zijn tal van toeristische trekpleisters, indrukwekkende gebouwen, leuke marktjes en pittoreske binnenhofjes, barren en restaurants. Wie in de zomermaanden een citytrip boekt heeft enerzijds het geluk dat veel toeristen en locals in die periode naar de naastgelegen strandplaatsen trekken. Het is dan niet zo extreem druk als in de kerstperiode bijvoorbeeld. Anderzijds moet het niet te warm zijn als je op citytrip naar Verona gaat. Temperaturen boven de 30 graden komen regelmatig voor in de zomermaanden en kunnen lastig zijn als je veel kilometers maakt. Veel water drinken en extra lange pauzes bij de trattoria inlassen in dat geval!

Een citytrip naar Verona in de winter

Een citytrip naar Verona in de winter

Ook in de winter is de Noord-Italiaanse stad een echte trekpleister, nog meer dan in de zomermaanden zelfs. In hartje centrum, op de Piazza delle Erbe, wordt elk jaar een beroemde kerstmarkt georganiseerd in de weken voorafgaand aan het heilige feest. Veel Italianen zijn gelovig en vieren Kerst met veel versieringen en eten met familie. Op de kerstmarkt vind je de lekkerste ingrediënten voor het kerstdiner, de meest bijzondere kerstdecoratie en kado’s voor jong en oud. Tussen het struinen door, plof je gezellig neer op 1 van de terrassen op het plein voor een warme chocolademelk met slagroom. Een andere bijzondere eyecatcher in de winter is de grote verlichte kerstster bij de Arena Verona. Een zeer Insta-waardige locatie voor je selfie of groepsfoto!

Verona vs. Venetië

Verona ligt niet ver van Venetië, met de auto ben je ongeveer 50 minuten onderweg. Venetië is wereldwijd veel bekender en trekt jaarlijks miljoenen toeristen, een stuk meer dan Verona. Maar is dat terecht? Als je het de Italianen zelf vraagt niet. Zij willen voor geen goud in Venetië wonen, waar je letterlijk alles per boot moet regelen en er door de drukke, smalle steegjes geen doorkomen aan is. Voor een toerist als ik waren beiden steden echte hoogtepunten, waarin ik volop foto’s heb gemaakt en souvenirs gescoord. Verona heeft de full package voor een dagje cultuur snuiven, shoppen en terrasjes pakken. Venetië is een stuk drukker en je bent meer stapvoets aan het slenteren, maar de stad is wel schilderachtig mooi!

Gondels in Venetië Italië