Zwempakken met summer vibes

Summer is here! En dat betekent dat het tijd is om je badmode een upgrade te geven. Een zwempak met summer vibes is onmisbaar deze zomer. Ik heb de laatste trends voor je op een rij gezet en help je aan de juiste inspiratie voor een summerproof look!

Zomertrends in badmode

Zomertrends in badmode

Elk jaar brengen ontwerpers nieuwe en opwindende trends uit in badmode. Deze zomer draait alles om expressie, comfort en duurzaamheid.

1. Duurzaamheid en biologische stoffen

De verduurzaming blijft groeien, ook in de badmode. Veel merken gebruiken gerecyclede materialen zoals oude visnetten en plastic flessen om zwempakken te maken. Deze milieuvriendelijke opties zijn niet alleen goed voor de planeet, maar zien er ook nog eens fantastisch uit.

2. Color up!

Deze zomer draait alles om opvallende kleuren en gedurfde prints. Neonkleuren, tropische patronen en bloemenprints zijn overal te zien. Deze designs roepen direct een zomers gevoel op en zorgen ervoor dat je opvalt, of je nu aan het strand ligt of een duik neemt in het zwembad.

3. Retro vibes

Retro stijlen maken een grote comeback. Denk aan high-waist zwempakken, polkadots en vintage bloemenprints. Deze klassieke stijlen geven een elegante en tijdloze look die perfect is voor elk strand!

4. Asymmetrische cut-outs

Asymmetrische cut-outs zijn dé manier om je zwempak deze zomer een edgy twist te geven. Een one shoulder-zwempak of een ondeugende cut-out geeft een moderne twist aan je look.

5. Sportief

Sportieve zwempakken met een minimalistisch ontwerp zijn populairder dan ooit. Deze stijl is perfect voor actieve zomerdagen waarbij je niet alleen wilt zonnen, maar ook wilt zwemmen, surfen of beachvolleyballen.

Bikini of zwempak voor summer vibes?

Bikini of zwempak

De keuze tussen een bikini en een badpak is een eeuwenoud dilemma, waarbij je voor- en tegenstanders hebt voor beide opties. Een beetje zoals de vraag of het friet of patat is! Het vooroordeel dat een badpak oubollig zou zijn, kan ik ontkrachten. Hij is he-lemaal terug van weggeweest en heeft tegenwoordig meer het imago van een sexy body. Je keuze tussen een bikini of zwempak voor summer vibes is persoonlijk. Het is maar net waar jij je het lekkerst in voelt. Ik heb de praktische voor- en nadelen voor je op een rij gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bikini

In een bikini show je meer skin dan in een zwempak. Ideaal voor als je aan je tan wilt werken. Er zijn talloze stijlen, van bandeau en triangel tot halter en bralette,.

Voordelen van een bikini

  • Perfect voor zonaanbidders: bikini’s zijn bloter, waardoor een groter gedeelte van je lichaam verkleurt.
  • Mix en match: je kunt tops en broekjes mixen en matchen voor een unieke look.

Nadelen van een bikini

  • Minder ondersteuning: sommige bikini-tops bieden minder ondersteuning, wat niet ideaal is voor dames met een grotere cup en actieve watersporters.
  • Kan verschuiven: bij intensief zwemmen of sporten kunnen de bikini-top en het broekje omhoog of omlaag schieten.

Zwempak

Met stijlen die variëren van sportief tot ultra-chic, zijn zwempakken de laatste jaren weer helemaal hot. Ze bieden meer bedekking en ondersteuning.

Voordelen van een zwempak

  • Ondersteuning en comfort: zwempakken bieden meer ondersteuning en blijven beter op hun plek zitten tijdens activiteiten.
  • Elegante uitstraling: veel badpakken hebben flatterende uitsnedes die de natuurlijke vormen van het lichaam accentueren.
  • Bescherming: ze bieden extra bescherming tegen de zon, wat fijn is voor lange dagen op het strand of aan het zwembad.

Nadelen van een zwempak

  • Zonnebaden: minder geschikt voor wie een egaal gebruinde huid wil krijgen, omdat een groter gedeelte van je lichaam bedekt is.
  • Minder veelzijdig: je kunt minder variëren in je look vergeleken met een bikini.

Topless zonnen in een zwempak

Topless zonnen

Topless zonnen in hot. Vaak heeft dit ook te maken met het voorkomen van strepen op je zongebruinde huid. Draag je een zwempak, maar wil je toch zo egaal mogelijk bruin worden? Kies een zwempak dat makkelijk aan en uit te trekken is. Zwempakken met een bandeau- of haltertop zijn meestal makkelijker naar beneden te schuiven dan een volledig gesloten model. Er zijn ook zwempakken met afneembare bandjes die ideaal zijn voor topless zonnen. Niet alle stranden staan topless zonnen toe, dus zorg ervoor dat je de lokale regels kent. In veel Europese landen, zoals Frankrijk en Spanje, is topless zonnen vrij gebruikelijk, maar in andere landen kan het minder geaccepteerd zijn. Vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken, vooral op delen van je lichaam die normaal gesproken bedekt zijn. De huid op je borst is gevoelig en kan snel verbranden als deze plotseling wordt blootgesteld aan de zon.

Leestip: Veilig zonnen doe je zo – tips!

Inspiratie voor Zwempakken met Summer Vibes

Nu ik de trends met je heb gedeeld en de voor- en nadelen van een bikini en zwempak voor je op een rij heb gezet, is het tijd voor ideeën. Klik, kijk en laat je inspireren!