Zomerse make-up do’s en don’ts

De zomer komt er weer aan en dat betekent: haren los en huid bloot! Niet alleen je armen, benen en belly maar ook je gezicht. (Veel) foundation is op warme dagen geen aanrader. Wil je toch liever niet in je blote-billen-gezicht naar het terras? We’ve got you covered met 4 do’s & don’ts voor zomerse make-up.

Zomerse make-up die je snel kunt transformeren

Als je ‘s avonds iets wilt gaan drinken na een lange dag in de zon, kun je je dag make-up snel een upgrade geven door wat fixeerpoeder aan te brengen, rode lippenstift en een extra laagje mascara. Laat voor de rest vooral je gebruinde huid stralen en geniet van de warme zomerdagen!

Ga voor lichte laagjes

Een dikke laag foundation dragen op warme dagen is geen aanrader. Het kan het je poriën verstoppen als je veel zweet en bovendien wordt je op die manier ook minder snel bruin. Kies daarom voor lichtere make-up en werk in laagjes. Begin bijvoorbeeld met een tinted moisturizer of BB cream en een concealer om eventuele puistjes of vlekjes te bedekken. Zo zorg je voor een mooie basis zonder dat je te veel producten gebruikt. Een kleine finishing touch met een liquid highlighter, bronzer of blush et voila!

Als je liever zo min mogelijk make-up draagt, kun je ook kiezen voor zonnecrème waar een tintje aan is toegevoegd. Zo ben je optimaal beschermd tegen de zon én ziet je huid er flawless uit.

Leestip: Zero waste winkelen doe je zo!

Blijf hydrateren

Op warme dag hebben we al snel de neiging om onze huid meermaals te wassen en scrubs te gebruiken. Vergeet niet dat je huid nog steeds hydratatie nodig heeft, zeker als je veel zweet en de lucht droog is. Gebruik na een dagje zonnen aftersun voor je lichaam en gezicht.

Kies voor waterproof

Waterproof mascara of een waterproof eyeliner is een must use in de zomer! Je kunt ermee zwemmen en zweten zoveel je wilt. Zo gebruik gedurende de dag een verfrissende mist, zonder risico op uitgelopen ogen. Let er wel op dat je ‘s avonds een goede cleanser gebruikt en doe een dubbele cleanse als je waterproof make-up draagt, zonnecrème en veel hebt gezweet.