Zo worden jouw favoriete fashion items verzonden

Voordat jouw favoriete mode-items in de winkels liggen of bij jou thuis op de mat vallen, hebben ze al een hele reis gemaakt. Voor producten is een goede logistieke organisatie cruciaal om die prachtige kledingstukken schadevrij op hun bestemming te krijgen. Hoe werkt dit precies? En welke regels en richtlijnen zijn er? Ik heb het voor je op een rij gezet.

Containerpost

Producten transporteren met containers

Om textielproducten wereldwijd te kunnen verzenden, wordt vooral beroep gedaan op containers. Maar containers hebben soms last van ongewenste indringers, zoals insecten en schimmels. Die kunnen schadelijk zijn voor textielproducten. Daarom is het uiterst belangrijk dat die containers regelmatig schoongemaakt worden. Fumigatie van containers is een veelgebruikte methode om er zeker van te zijn dat die schadelijke organismen geen kans maken op jouw nieuwe trench coat, sweater of pantalon.

Fumigatie

Fumigatie is een methode waarbij je gifgas gebruikt om goederen en containers vrij te maken van… of te beschermen tegen ongedierte. Deze gassen en dampen zijn zo sterk dat ze schadelijk zijn voor zowel mensen, als het milieu. Het is daarom goed om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen als verzender. Dit moet worden gedaan door een team van ervaren professionals, die op de hoogte zijn van de strikte procedures. Zo is het bijvoorbeeld van cruciaal belang dat de dosis fumiganten zo klein mogelijk blijft, om niet aan onnodige hoeveelheden gevaarlijke stoffen blootgesteld te worden. En het is ook belangrijk dat de containers, na de behandeling, voldoende geventileerd worden. Alleen op die manier ben je er zeker van dat de kleren of accessoires schadevrij blijven. 

Controle 

Om er zeker van te zijn dat die schadelijke gassen na de fumigatie volledig verdwenen zijn, is het verplicht om een gasmeting in de containers uit te voeren. Niet alleen om de goederen te beschermen, maar ook voor de veiligheid van de medewerkers is het van cruciaal belang om zeker te weten dat die gassen verdwenen zijn.

Leestip: De toekomst van power supply solutions in de auto-industrie