Wecolour haarverf goud donkerblond – review!

Diamonds are a girl’s best friend, maar een goedverzorgde coupe staat met stip op nummer twee! Ik, die al jaren zelf mijn haren verf (? I know), mocht voor kappersmerk Wecolour hun 7.3 haarverf testen: goud donkerblond.

Ingrediënten

Wecolour haarverf goud donkerblond
  • Eén tube á 60 ml haarverf
  • Activator
  • Kwast met kammetje
  • Plastic handschoenen
  • 20 ml sachet dark bamboo shampoo
  • Mijn kappers BFF Kaylee

Voorbereiding

Alles in huis? Check! De volgende stap: hoe maak ik mooie before & after foto’s als ik zelf mijn haren verf? Dat wordt lastig! Voordat ik aan de slag ga dus eerst maar een afspraak maken met mijn kappers BFF Kaylee. Check, check, dubbel check ✔

De Wecolour haarverf test

Oke, let’s work! Kapmantel om, haarverf en activator mixen, handschoenen aan (nou ja, Kaylee dus) en verf erin. Omdat mijn eerder geverfde haar al een redelijke uitgroei begint te vertonen, kiezen we voor een uitgroeibehandeling. Eerst de haarwortels en na 20 minuten inwerken de rest van het haar.

De ondergrond

De kleur voor het verven is een soort mengelmoes van middenbruin en roodbruine tinten. Ik heb het eind december zelf proberen te ontkleuren, omdat ik een paar tinten lichter wilde gaan. Dat is lastig met donker haar. Lichter verven kan namelijk niet, dus zijn highlights of ontkleuren je enige optie. Dit kan je overigens het beste in een kapsalon laten doen en niet zelf thuis proberen. Het kan namelijk gebeuren dat je coupe dan compleet oranje of geel wordt. Don’t try this at home dus!

Tik tak, tik tak ?

Eenmaal alle Wecolour haarverf erin? Dan is het wachten geblazen. Dertig minuten is niet lang, maar als je zit te wachten en benieuwd bent naar het eindresultaat tikt hij seconde voor seconde voorbij…

Dark Bamboo

Ik heb ook een pakje Dark Bamboo gekregen van Wecolour, een zuiverende treatment van klei met bamboe, en besluit om deze te gebruiken bij het uitspoelen. Hoewel de haarverf van Wecolour zo puur mogelijk is en dus weinig schade aanbrengt aan het haar, voelt het toch fijn om het een beetje extra verzorging te geven. Tijdens het uitspoelen valt me op dat het lang duurt voordat het water helder wordt en alle verf eruit is, maar ik ben ervan overtuigd dat de klei alle laatste verfrestjes verwijdert.

Het eindresultaat

En dan is het zover: nieuw jaar, nieuw haar! Hoewel ik had gehoopt dat de kleur iets lichter uit zou pakken, ben ik verder wel heel tevreden over het resultaat. Mijn haren voelen zachter aan dan ooit en ik heb absoluut niet het gevoel dat het net geverfd is. De kleur is ook weer redelijk egaal, wat bijzonder is omdat de basis een wirwar van (ont)kleuren was. Conclusie? Een 10 voor de verzorgende werking en een 6 voor de kleur. De volgende keer zou ik persoonlijk twee tinten lichter kiezen voor mijn haren.

Gemiddeld een mooie 7 dus, tevreden!