Van T-shirt naar little black dress voor de feestdagen! DIY

Weet je écht niet wat je aan moet in de december feestmaand? Een little black dress kan altijd. Maar dan moet je er natuurlijk wel één in je kast hebben hangen! Goed nieuws voor de dames die deze basic niet bezitten: een zwart T-shirt doet ook prima dienst. Deze kun je met een simpel trucje namelijk omtoveren in een stunning little black dress voor de feestdagen. Wedden dat jij de show steelt bij het kerstdiner!

Dit heb je nodig voor een little black dress voor de feestdagen

Wat je nodig hebt is een oversized zwart T-shirt. Een andere kleur kan natuurlijk ook, maar dan wordt het wel een little red, pink of blue dress. Verder zijn spelden, een schaar en een krijtje, of iets anders om mee af te tekenen, handig.

Stap 1: teken je contouren uit op het T-shirt

Een little black dress voor de feestdagen moet goed aansluiten. Gebruik het krijtje om de contouren van je lichaam op het shirt af te tekenen. Je kunt hiervoor het best een ander kledingstuk gebruiken dat strak zit, zo weet je zeker dat je jurk goed aansluit.

Stap 2: Speldt het T-shirt af

Speldt het T-shirt af op de lijn die je net hebt afgetekend. Zo voorkom je dat de stof beweegt tijdens het knippen en het een ‘iets too little black dress voor de feestdagen’ wordt 😉

Stap 3: Knip je little black dress voor de feestdagen uit

Na het afspelden kun je de jurk, die je zojuist hebt uitgetekend, uitknippen en de resterende stukken stof opzij leggen.

Leestip: Dames winterjassen 2020: 18x inspiratie voor dit najaar

Stap 4: Maak hem strapless

Knip vervolgens het bovenste gedeelte van de jurk af, zodat je een strapless jurk overhoudt. Het gedeelte waar je je hoofd doorheen steekt gaat er dus af. 

Stap 5: De bandjes voor je little black dress

De stof die je bij stap 3 opzij hebt gelegd kun je gebruiken om bandjes te maken, want een little black dress is natuurlijk niet strapless! De breedte van de bandjes is afhankelijk van wat je mooi vindt. Je kunt voor smalle straps van één centimeter kiezen, maar breder kan natuurlijk ook.

Leestip: Feestelijke make-up tips van Nikkie Tutorials

Stap 6: De bandjes bevestigen

Bevestig de bandjes vervolgens aan je jurk. Dit kan simpelweg met naald en draad. Zitten de bandjes vast, dan ben je all dressed up en ready to go!