UNU tassen: rock around Roffa met de duurzame totebag!

UNU Rotterdam brengt de totebag back! De katoenen schoudertas, die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt, is dé accessoire van het moment. Anno 2021 heeft hij een duurzaam jasje en een artistieke twist. Lees alles over de herkomst, productie en ontwerpen van de nieuwe UNU tassen en laat je inspireren door onze Rock around Roffa fotoshoot.

De totebag is terug!

Plastic tasjes zijn zóóó 2010! In onze zoektocht naar een duurzaam alternatief, heeft de katoenen totebag een comeback gemaakt. De minimalistische stijl en het milieuvriendelijke aspect zijn helemaal van nu. Er zijn tal van verschillende soorten, maten en kleuren. Totebags met toffe prints en inspirational quotes bijvoorbeeld.

UNU tassen

De comeback van de duurzame totebag

UNU Rotterdam is een jong en hip tassenmerk, opgericht in 2016. De naam betekent ‘ONS Rotterdam’. En dat onsgevoel staat niet voor niets in hoofdletters. Dit is de drijvende kracht achter UNU. Het bedrijf ontwikkelt hun producten en campagnes samen met jong talent en biedt hiermee een podium aan creatieven. En naast duurzaam – alle tassen worden handgemaakt van hoogwaardig biologisch katoen – is het merk ook sociaal betrokken. UNU tassen worden lokaal geproduceerd door Talentfabriek010, de plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

UNU X Sibumski

Totebag met print van kunstenaar Sibumski

Voor de nieuwe UNU tassen wist het merk een samenwerking te scoren met de Rotterdamse kunstenaar Sibumski (Simon Uyterlinde), die eerder o.a. een art-poster ontwierp voor het North Sea Jazz festival. De UNU Pink en UNU Green tassen hebben hierdoor een bijzonder ontwerp gekregen: een kleurrijk design waarmee je elke outfit opfleurt! Alle modellen zijn voorzien van een rits en dus afsluitbaar.

Rock around Roffa

Dikke Titels rockte vlak voor de feestdagen door Rotterdam voor een fotoshoot met de UNU Green totebag, want zeg nou zelf: dit is natuurlijk het perfecte kado voor elke fashionista! En niet alleen voor onder de kerstboom, een totebag kan het hele jaar door. Rij met ons mee en laat je inspireren!

Leestip: 10 x waarom rode pumps altijd kunnen! 

5 tips voor totebags

  • Wil je jouw totebag lang mooi houden? Wassen kan op 30 graden, maar wel met mate anders slijt je mooie print. Doe je tas voor de zekerheid altijd binnenstebuiten in de wasmachine.
  • Een nachtje vrieskou is een goed alternatief voor de wasmachine. Hier gaat je tas weer lekker fris van ruiken.
  • Neem je make-up mee of andere producten die vlekken kunnen veroorzaken? Doe ze in een apart toilettasje, zodat je katoenen tas ongedeerd blijft.
  • Je totebag meenemen aan het stuur van je fiets? Hang de hengsels er niet omheen, maar knoop ze. Op die manier hangt je tas iets hoger en loop je niet het risico dat hij tussen je spaken komt.
  • Wil je jouw model nóg meer eigen maken? Kies dan voor leuke buttons. Hiermee kun je het zo gek maken als je zelf wilt, zonder dat je tas beschadigt.