Trendy mondkapjes: hippe kleuren, printjes en quotes

Omdat de 1,5 meter-regel moeilijk te hanteren is in een bus, tram of trein is het dragen van een mondkapje sinds 1 juni verplicht in het ov. Een extra beschermmiddel om de verspreiding van Corona tegen te gaan. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je kiezen voor een doorsnee wit model, maar een trendy mondkapje is natuurlijk veel leuker! Inspiratie.

Mondkapjes in het straatbeeld

Trendy mondkapjes op straat

In China sieren ze al langer het straatbeeld: trendy mondkapjes. Toen de overheid half mei bekendmaakte dat het mondmasker ook in Nederland verplicht werd gesteld, ontstond er een ware run op de gezichtsbeschermers. Ondernemers sprongen hier handig op in door grote voorraden in te kopen en mondkapjes als hoofd- of bijproduct aan te bieden. En zo kunnen we tegenwoordig mondkapjes kopen bij winkels als Blokker, Hema en de Kiosk op het station. Dit laatste verkooppunt is handig als je er last-minute achterkomt dat je geen mondkapje bij je hebt!

Leestip: The Face Mask Collection van Mango

Trendy mondkapjes

Toch is zo’n standaard wit mondmasker lang niet zo leuk als de trendy mondkapjes die sommige fashion retailers verkopen. Maak van de nood een deugd met een gezellige bloemenprint, zomerse gele stippen of een creepy skelet-print! Het is wel even wennen. In het begin is het een beetje broeierig achter je gezichtsmasker, maar na een minuut of tien ben je eraan gewend. Tip: wil je het helemaal stylish maken? Kies dan voor een kleur waarmee je ogen extra opvallen. Een geel mondkapje als je blauwe ogen hebt bijvoorbeeld, lichtblauw bij bruine ogen en paars voor mensen met groene ogen.

Inspiratie

Weet je nog niet welke kleur of stijl het best bij jou past? No worries, dit is voor ons allemaal nieuw! Om je een idee te geven van wat er mogelijk is heb ik 18 x trendy mondkapjes voor je op een rij gezet. Ben je op zoek naar een (web)winkel die trendy mondkapjes verkoopt? Kijk dan eens bij Bol.com, Zalando en Asos.  

Foto´s: Unsplash