Tekst op de catwalk – Viktor & Rolf op Paris Fashion Week

Viktor & Rolf zijn trending topic na hun haute couture-show op de Paris Fashion Week. Het Nederlandse designersduo liet de modellen over de catwalk paraderen in jurken met enorme statement teksten. Tekst op de catwalk, een goede mix?

Statement teksten

De nieuwe collectie van Viktor & Rolf gaat inmiddels overal viral. Modellen schitteren in jurken met teksten als: “NO”, “Whatever”, “Fuck This, I’m Going To Paris”, “Less Is More” en er is zelfs een “Amsterdam” statement dress.

https://www.instagram.com/p/Bs_c1AhHWwR/?utm_source=ig_embed

Laaiende reacties

Fashionista’s van over de hele wereld reageren laaiend enthousiast op de show. Ze gaan helemaal los op Instagram en Twitter. Eén fan laat zelfs weten dat ze haar trouwjurk heeft gevonden in de Amsterdam jurk.

Tekst op de catwalk terug?

Is tekst op de catwalk terug? Hangen kledingwinkels binnenkort weer vol met statement jurken, truien en T-shirts á la CoolCat? Het Financieel Dagblad publiceerde onlangs het artikel ‘Dressed to Protest‘, waarin tekst statements op de catwalk worden beschreven als een terugkerende trend. ‘Een punkelement, dat van tijd tot tijd weer in de mode is.’

Politiek statement

Tekst is een machtig middel, zeker in de mode. Je kunt aandacht vragen voor… of mensen ergens op wijzen, zonder direct de confrontatie te zoeken. In de tijden van #metoo en andere wereldwijde protesten, wordt mode ook veel ingezet om een politiek statement te maken.

Tekst op de catwalk - tekst en marketing

Tekst en marketing

Tekst is dus een krachtig middel, de ideale tool om in te zetten voor je marketing! In 2019 zien we de trend van de korte, krachtige boodschap verder groeien. Een tekst die je pakt binnen de 15 seconden die Instagram Stories en Mijn Verhaal op Facebook bieden. De truc bij korte content is: de juiste woorden vinden. Als je maar weinig woorden ’te besteden’ hebt, moet je nóg zekerder weten dat ze de juiste snaar raken bij de doelgroep. Een goed zoekwoordenonderzoek is een must voor iedereen die online gezien wil worden. Analyseer wat jouw publiek googelt en ‘schrijf ze naar je toe!’

SEO Tekstschrijver Deventer Marlouk

Tekstschrijver Deventer

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je teksten? Wil je een zoekwoordenonderzoek laten doen? Je social media-kanalen laten beheren? Bloggen? Een nieuwsbrief versturen? Offline teksten laten schrijven? Ik – Marlouk – duik graag in jouw doelgroep. Bekijk mijn diensten of neem direct contact op via redactie@dikketitels.com of 0636136244.