Stijltips van een Française voor op vakantie

De meeste Nederlanders op reis herken je van mijlenver. De kleding is vaak praktisch: een windjack, afritsbroek, pet en wijdvallend shirt zijn eerder regel dan uitzondering. Mocht je je nu afvragen hoe ze dat in andere landen doen? Wij helpen je met 3 stijltips van een Française voor op vakantie, waarmee je vrouwelijk en elegant voor de dag komt.

1. Basic stijltips voor op vakantie

Basic stijltips voor op vakantie

Een eerste indruk maak je met je uiterlijk, kleding is dus alles! Zorg er daarom voor dat je basisgarderobe in orde is. Als je geen enorme fashion queen bent en te druk om uren te shoppen voor de perfecte outfit, dan biedt online shoppen uitkomst. Hierbij raden wij aan om voor 1 merk te kiezen dat de juiste look en feel heeft voor een complete garderobe. Een Française verkiest kwaliteit altijd boven kwantiteit. Co’couture is hier een goed voorbeeld van. Scandinavisch minimalisme gecombineerd met Franse elegantie zorgt ervoor dat outfits altijd met elkaar matchen, maar door hun eenvoud nooit overheersen.

2. Proef alles, eet niet alles

Françaises zijn over het algemeen net een maatje kleiner dan dat wij. Dat is helemaal prima, er is niks mis met Hollandse heupen. Toch zijn de Franse eetgewoontes een bron van inspiratie voor mensen die niet te veel vakantiekilo’s mee terug willen nemen. Hun geheim? Proef alles, maar geniet met mate! Liever 1 goed glas wijn met vers stokbrood, dan een fles goedkope zoete witte wijn en 4 witte bollen met kaas. Als je alles proeft en er écht van geniet, zonder restricties, zul je zien dat de behoefte aan meer ook afneemt.

3. Kies voor jezelf

Lekker eten op vakantie in Parijs

Françaises werken veel, houden het huishouden draaiende en zien er flawless uit. Hoe doen ze dat toch? Het is een kwestie van keuzes maken. Zet jezelf minstens zo hoog als de andere taken op je do to-list. Als jij niet functioneert, stort de rest van het kaartenhuis ook in! Neem de tijd om naar de kapper te gaan, boek zo nu en dan een ontspannende massage en plan regelmatig een vriendinnenavond. Je zult zien dat dit niet alleen een positieve uitwerking heeft op jou, maar ook op je omgeving.

Leestip: Fashionable naar het terras: 5 x de beste terraccessoires!