10 x: smoesjes om geen seks te hebben

Smoesjes om geen seks te hebben, stiekem gebruiken we ze allemaal wel eens. “Sorry schat, ik heb hoofdpijn. De kinderen kunnen ons horen. Of ik ben vandaag echt te moe.” Inmiddels alle excuses wel gebruikt die je kon bedenken? Dan hebben wij misschien nog wat nieuwe inspiratie voor je.

Smoesjes om geen seks te hebben

Hoofdpijn

Van alle smoesjes om geen seks te hebben is ‘hoofdpijn’ de ultieme klassieker. De Pamela Anderson onder de excuses. Uit onderzoek van Datingsite PARSHIP blijkt dat hoofdpijn zo’n gouwe ouwe is, dat we deze smoes niet veel meer gebruiken (sorry Pam!). 18% van de Nederlandse vrouwen faked wel eens een migraine en 14% van de Nederlandse heren gebruikt koppie koppie om onder seks uit te komen.

Smoesjes om geen seks te hebben moeMoe

Hoofdpijn is dus uit. Moe zijn is in! Veruit de meeste vrouwen die smoesjes gebruiken in bed hebben last van chronische vermoeidheid (54%). En ook onder de mannen is ‘moe zijn’ het populairste sexcuus (38%). “Ik heb zo’n zware dag gehad op het werk. De kinderen waren echt heel druk vandaag. Ik heb gisteren ook maar 5 uurtjes geslapen.” You name it, it works!

Te warm

Seks overrated? Jij blij dat de aarde opwarmt en de temperaturen stijgen. ‘Te warm’ is namelijk ook één van de smoesjes om geen seks te hebben. Plakkerig, zweet, benauwd in de kamer. Get the picture?

Ongesteld

Moeten we deze nog toelichten? Hij wordt nog steeds regelmatig gebruikt door 16% van de Nederlandse vrouwen. Sommigen gaan er zelfs zo ver in dat ze – compleet overbodig – een tampon inbrengen om hun verhaal kracht bij te zetten. Details!

Kinderen

Hebben jullie kids? Zij zijn het ultieme excuus om geen seks te hebben. Je kan er eigenlijk alle kanten mee op. “De kinderen waren vandaag zo druk, dat ik echt bekaf ben. Of ze kunnen ons horen.” Werkt dat niet? Dan kan je er ook nog voor zorgen dat één van de kids ‘toevallig’ in jullie bed in slaap is gevallen.

Vies

“Ik heb door alle drukte nog geen tijd gehad om te douchen. Er hebben kinderen op me gekotst, mijn oksels stinken, ik heb behaarde benen en mijn vajayjay is een oerwoud. Nog zin schat?”

Ruzie

Voel je al aankomen dat je partner zin heeft vanavond…of is het jullie vaste dag? Dan kan je ook overwegen om een kleine echtelijke ruzie te veroorzaken. Is hij/zij niet boos genoeg om ‘het niet te proberen’, dan kan je altijd nog in negeermodus gaan.

De pil vergeten

Ben je de pil een keer vergeten? Binnen 12 uur – nadat je hem eigenlijk had moeten slikken – is het nog veilig. Is ook die tijd al verstreken, dan moet je minimaal een week dagelijks anticonceptie slikken voordat je het weer voor 99,9%  zeker is dat je niet zwanger raakt van een vrijpartij. Een goed excuus dus.

Buipijn

Ook buikpijn is één van de betere smoesjes om geen seks te hebben. “Je kan me echt niet op die plek aanraken, het is helemaal gevoelig.” Of nog beter: buikgriep. Dan is de lust waarschijnlijk snel verdwenen. Een opkomende griep en andere pijntjes werken ook prima.

Verbrand

Nog zo’n voordeel van het mooie weer! Je rug verbrand in de zon? Dan is het pijnlijk om erop te liggen ?