Shoppen bij Zara: korting scoren op de trends van morgen

Menig vrouwenhart gaat sneller kloppen bij het horen van de naam Zara. De Spaanse modeketen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot 1 van de grootste wereldwijd. De winkels staan bekend om hun trendy collecties voor vriendelijke prijzen. Vier keer per jaar is er sale, wat shoppen bij Zara nog eens extra voordelig maakt. Wij vertellen je alle ins & outs en helpen je aan inspiratie voor de trends van morgen.

Wat is Zara?

Wat is Zara?

Zara is een internationale modeketen met Spaanse roots. Het concern is onderdeel van modegigant Inditex. Het assortiment bestaat uit dames-, heren- en kindermode, mode- en woonaccessoires. Je vindt de winkels door heel Europa, Amerika, Azië, Noord-Afrika en zelfs in Saoedi Arabië. De grootste Zara-winkel ter wereld staat in eigen land: in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het filiaal aldaar biedt maar liefst 9.000 m2 shopping fun. De grootste Nederlandse Zara staat in Rotterdam. Dit gebouw beslaat 5 verdiepingen en in totaal 8.000 m2. Vier van de 5 verdiepingen zijn ingericht als winkel.

Wat kun je shoppen bij Zara?

Zoals we net al even aanstipten, heeft Zara een breed assortiment: voor dames, heren en kinderen. In deze collecties vind je alles dat je kunt bedenken op het gebied van kleding en accessoires. Van broeken, truien en T-shirts tot jumpsuits, jurken, riemen en schoenen. De collecties worden elke 2 weken geupdate met nieuwe goods. Inside tip: de nieuwe collectie komt altijd op maandag of donderdag binnen en hangt dan meteen die ochtend in de rekken! De kledinglabels helpen je om de juiste maat te kiezen. Een driehoek op het prijskaartje betekent dat een item klein valt en je beter een maatje groter kunt kiezen dan je gewend bent, een cirkel betekent het omgekeerde: dat de kleding ruim valt. Bij Zara Home shop je woonaccessoires.

Wat zijn de modetrends van spring:wummer 2023

Online shoppen bij Zara

Iedereen kan shoppen bij Zara! Is er geen winkel in de buurt? Dan kun je online je slag slaan. Hiervoor ga je naar zara.com. De webshop is wat mij betreft wel iets te veel ingestoken op ‘fashion over friendliness’. Hij is gevuld met de nieuwste catwalkbeelden en fashionable foto’s, maar niet super praktisch. Dit biedt op haar beurt wel weer de nodige inspiratie. De geschatte levertijd is 3 tot 4 werkdagen en de verzendkosten €3,95. Voor bestellingen met een waarde van €50,- of hoger betaal je geen verzendkosten.

Wanneer is het sale?

Zara heeft 2 big sale momenten: de zomer- en wintersale. De zomersale begint tussen half juni en begin juli en loopt door t/m eind augustus. De wintersale start traditiegetrouw op de dag na Kerst: 27 december. deze loopt t/m eind januari. Online begint de wintersale iets eerder, al op Eerste Kerstdag (25 december). De kortingen die je dan kunt scoren liggen tussen de 20% en 80%. Zeker de moeite van het wachten waard dus! Doordat de collectie zo breed is, vind je ook in de zomer lange broeken en vestjes bij Zara en in de winter matchende T-shirts en andere items die je het hele jaar door kunt dragen. Op die manier kun je dus met flinke korting shoppen voor het komende seizoen.

Is shoppen bij Zara duurzaam?

Hoewel Zara in in het lijstje met meest duurzame modeketens staan, zet het concern zich de laatste jaren steeds meer in voor duurzaam shoppen. Zo is er tegenwoordig bijvoorbeeld een hergebruik- en recyclingprogramma. Hierbij kunnen klanten oude kleding doneren. De stoffen worden dan gebruikt om nieuwe kleding van te maken. Bij de kassa’s vind je tegenwoordig ook de, inmiddels bekende, stoffen shoppings bags. Door die te kopen en mee te nemen bij je volgende shopping trip, hoef je niet elke keer een nieuw tasje te vragen bij het afrekenen. Plastic tasjes zijn er helemaal uit, die zijn vervangen voor een kartonnen variant.

Inspiratie

Net als menig fashionista, maak ik ook regelmatig paskamerfoto’s bij Zara. Laat je inspireren door deze spring/summer en fall/winter trends van 2023!