Schoenentrends 2019 – trendy footwear voor zomer en winter

Schoenentrends 2019? Die beloven heel wat goeds. Geen less is more, maar more is more. En doe vooral whatever you like. Hoe opvallender, hoe beter! Schoenen met dierenprint, kleurrijke dad sneakers, doorzichtige footwear. Shoe addicts kunnen hun hart ophalen dit jaar.

Schoenentrends 2019

Gaan we dit jaar nog steeds voor de panterprint? Kan de dad sneaker nog? Welke kleuren zijn trendy? Als we de kenners én de catwalk mogen geloven wordt het big, bigger, biggest. Uitpakken dus met die footwear!

Schoenen met dierenprint

Life’s a jungle, walk the right way. Op een paar dierenprint shoes bijvoorbeeld! Ook dit jaar zijn ze nog hot. Waar 2018 vooral het jaar van de panterprint was, zien we nu de slangenprint helemaal opkomen. Geen echt slangenleer natuurlijk #dierenvriend. De winkels en webshops liggen vol met hele mooie imitatie pumps, sandalen en boots.

Western boots

Ben jij stoer genoeg voor cowboylaarzen? In 2019 gaan we ze op elke straathoek tegenkomen. Als enkellaarsjes onder een jeans of in de vorm van stoere bruine boots, die je onder je favoriete jurk draagt. Cowboy boots lijken misschien te warm voor zomerse dagen, maar je zult er versteld van staan hoe fris je voeten blijven. Doordat ze niet naadloos aansluiten, waait de boel lekker door!

Doorzichtige pumps

“Dan kan je toch net zo goed geen schoenen aantrekken”, zou mijn vriend zeggen. Doorzichtige pumps zijn helemaal hot & happening. Beyoncé, Kim Kardashian en zusje Kylie: ze worden allemaal gespot op een paar transparante shoes. En als deze het dames dragen, dan weet je het wel: trend alert!

Kleurrijke dad sneakers

Triple S van Balenciaga, Fila Disruptor, Puma Platform. Ze hoeven nog niet naar zolder, want dad sneakers – of chunky sneakers – zijn in 2019 nog steeds de bom. Dit jaar gaan we zelfs nog een stapje verder: geen casual zwart en smooth wit, maar dad sneakers in alle kleuren van de regenboog. Fuck less is more en val op met je footwear!

Pumps met een strik

Voor deze schoenen heb je geen strikdiploma nodig, de strik zit er al bij! Op de neus, in de hiel of op de zijkant van de schoenen. Pumps met een strik gaan we komende zomer overal zien. Op zoek naar inspiratie? Zoek dan eens naar #bowpumps op Insta!

Cognac schoenen

Vraag je moeder naar cognac schoenen en ze herkent ze ongetwijfeld uit ‘haar tijd’. Kan je haar meteen vertellen dat ze weer van zolder mogen. Cognac schoenen zijn namelijk he-lemaal terug. Voor zomer en winter, voor hem en voor haar!