Review Shylisa Beauty – Mesotherapie en tanden bleken

Review Shylisa Beauty → een stralend witte lach, wie wil die nou niet? Ik wel! En als we dan toch bezig zijn, doe dan ook maar meteen een zachte huid die weer en wind kan trotseren. Mesotherapie en tanden bleken, werkt het echt? Wat is het resultaat? Hoe lang heb je er plezier van? Kortom: was mijn bezoekje aan Shylisa Beauty het waard?

Men neme: 

  • een gezellige gastvrouw en beauty expert: Tanaz
  • een beige gebit
  • een doffe huid
  • moderne apparatuur
  • blauwe handschoentjes voor de hygiëne
  • en de nodige vakkennis

Laten we beginnen met de basiskennis:

Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is een cosmetische gezichtsbehandeling die huidverjonging stimuleert. Met behulp van een pen met flinterdunne naaldjes wordt een vitamineboost onder de bovenste huidlaag aangebracht. Direct in de huid dus. Dit zorgt voor een betere en snellere opname. Mesotherapie gaat de strijd aan met rimpeltjes en een slappe huid, die vooral in de wintermaanden wel wat extra verzorging kan gebruiken. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld vijf behandelingen nodig. Het resultaat is wel meteen zichtbaar na iedere behandeling. De eerste paar dagen is je huid vaak wat rood en strak. Make-up en reinigen is dan niet verstandig.

https://www.youtube.com/watch?v=t568Ts6xito&t=13s

Een Mesotherapie-behandeling bij Shylisa bestaat uit:

💆‍♀ een reiniging
💆‍♀ een milde peeling
💆‍♀ de huid neutraliseren
💆‍♀ de Mesotherapie-behandeling
💆‍♀ een masker
💆‍♀ herstellende crème

Tanden bleken, hoe & wat?

Tanden bleken werd tot voorkort alleen door mondhygiënisten gedaan en was enkel mogelijk als je door de check kwam. Op zich verstandig, maar de techniek in de wereld van mooie tanden heeft niet stilgestaan. Daarom is het nu ook mogelijk om je tanden een tintje lichter te laten maken in een beauty salon…het is immers een cosmetische behandeling! Waar voorheen gemiddeld 20 procent waterstofperoxide aan de gel werd toegevoegd, is dit bij de producten van Profilach (dat wordt gebruikt bij Shylisa Beauty) minder dan 6 procent. Dit maakt het bleken een stuk minder heftig voor je gebit. Mensen met vullingen komen ook in aanmerking en kronen zijn ook geen probleem.

Gratis Summer goodiebag t.w.v. € 65 bij Drogisterijen.net

Gratis Summer Goodiebag

Drogisterijen.net viert de zomer samen met ons in eigen land. Bij een bestelling vanaf €100 ontvang je nu een Summer Goodiebag boordevol handige, leuke goodies t.w.v. wel €65! Zo ben jij helemaal klaar voor de zomer! ☀ Gebruik actiecode ‘SUMMER’ om de goodiebag toe te voegen aan jouw winkelmandje* *OP=OP! Waarde o.b.v. adviesprijs. Inhoud kan variëren. Niet geldig i.c.m. andere actiecodes.

Leestip: We Colour haarverf goud donkerblond – review!

Review Shylisa Beauty

Wanneer ik in de salon aankom voor mijn afspraak, blijken de dames van Profilach er ook te zijn. Ze demonstreren hun behandeling: tanden bleken en vragen me om proefkonijn te zijn. Leuk! Ik kwam eigenlijk voor een stralende huid, maar een mooie lach mag er ook best bij! Een nieuwe behandeling bij Shylisa Beauty, ik ben dus echt de allereerste die het mag proberen. Spannend! 

Tanden bleken

We beginnen met een kleurmeting van mijn gebit om te kijken wat de huidige tint is: rokersgeel. Vervolgens mag ik plaatsnemen in de stoel en krijg ik een spreider rond mijn lippen: Insta-waardig fotomateriaal! Een beetje gel op mijn tanden en voorste kiezen, lamp erop en tien minuten niet praten. In totaal doen we dit drie keer. De laatste keer niet met een spreider, maar met een bitje, om alle hoekjes en kiertjes extra goed mee te nemen. Het resultaat mag er zijn: 18 tinten lichter (de kleuren lopen per twee) op mijn hoektanden en 10 op de voortanden. Ik heb mijn tanden nooit eerder laten bleken, omdat ik aan de voorkant vullingen in mijn gebit heb en deze bij andere behandelingen niet meekleuren. De dames gaven aan dat deze formule minder waterstofperoxide bevat, waardoor ik hier geen last van zou hebben. En dit ´bleek´ ook zo te zijn. Het resultaat? 18 tinten lichter op mijn hoektanden en 10 op de rest van mijn gebit! Om dit zo te houden kreeg ik een speciale schuimende tandpasta mee, die ik dagelijks kan gebruiken. Ik ben helemaal happy met mijn prodentsmile!

Review Shylisa Beauty Mesotherapie

Oke nu het echte werk. Nou ja, de behandeling die ik het spannendst vind en waarvoor ik eigenlijk kwam: de Mesotherapie. In de video hierboven zie je versneld wat Tanaz allemaal doet, vandaar die Knabbel & Babbel-stemmetjes 😉 Voordat de naalden tevoorschijn komen, wordt mijn huid eerst zorgvuldig gereinigd, geneutraliseerd en krijg ik een milde peeling om dode huiddelen te verwijderen. En dan komt de pen tevoorschijn. Gelukkig blijken de naalden heel erg mee te vallen. Ze zijn ongeveer net zo groot als je poriën. Het schuurt een beetje, maar pijn doet het niet. Je ziet mijn gezicht wel meteen rood worden…dan hoort! Na de behandeling brengt Tanaz een maskertje en een herstellende crème aan. Alles bij elkaar duurt dit ongeveer 30 minuten. Aan het einde van de video zie je het eerste resultaat. En nu 48 uur voorzichtig zijn op dit kostbare gezichtje. Dat wil zeggen: even niet aanraken, geen make-up en niet reinigen.

Het resultaat van de mesotherapie

Na onze vlog over de behandeling was ik de schaamte gelukkig voorbij en stapte ik trots met een rood gezicht in de trein terug naar Deventer. Ik heb mijn gezicht 2,5 dag niet opgemaakt en droog gehouden onder de douche en vervolgens verwend met een dagelijkse nachtcrème. In de eerste week begon het op een paar plekken te vervellen. “Dat is goed: een nieuwe, stralende huid”, dacht ik. En dit bleek ook zo te zijn. Ondanks het gure weer, heb ik de hele winter een stralende, frisse huis gehad en mijn voorhoofdsrimpels zijn een stuk minder zichtbaar!