Panty of maillot? De beste keuze onder elke jurk

Het najaar is officieel begonnen. En dat betekent niet alleen dat de laarzen en regenjas van zolder gehaald mogen worden, ook de benen worden weer bedekt. Ga je voor een panty of maillot? Wat zijn de beenmode trends van 2020? En hoe zit het met de jurkjes voor het najaar? Tips, trends en hulp bij het kiezen van de juiste maat!

Panty of maillot?

Waar we van april t/m september massaal een huidkleurige panty dragen die onze benen een natuurlijke tint geeft, liggen de schappen in oktober weer vol met winterse beenmode. Kleuren, printjes, dik, dun, panty’s met een push-up effect: je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat! De voorkeur voor een panty of maillot heeft meestal te maken met de dikte en met de stof. Wil je een dikke beschermlaag en een lekker zacht stofje om je benen, dan kies je voor een maillot. Vind je doorschijnend eleganter staan onder een jurk, dan biedt een panty uitkomst. Tip: panty’s van 20 en 30 denier zijn doorschijnend, vanaf 40 denier wordt de stof al redelijk dik. Ben je een koukleum, maar draag je toch liever panty’s? Ga dan voor thermopanty’s.

Zwangerschapspanty’s

Panty of maillot - zwangerschapspanty's

Ben je in verwachting? Dan zit zo’n strakke panty natuurlijk niet comfortabel. En dat terwijl een jurk juist zo lekker over je babybuikje valt! Hiervoor bestaan speciale zwangerschapspanty´s, of positiepanty´s. Ook deze zijn er in verschillende kleuren en prints van merken als Noppies, FALKE, Cache Coeur, Mamsy en het Hema huismerk.

Foto: Jonathan Borba

Panty of maillot: hoe kies je de juiste maat?

Ben je de hele dag je panty of maillot aan het ophijsen, omdat de bovenrand in je lovehandle verdwijnt? De meeste dames kiezen voor een ruime maat als het beenmode betreft. Door minimaal twee maten groter te kopen loop je minder risico op een te strakke panty, waar je in no time een ladder intrekt en die een lelijke afdruk geeft op je buik.

Leestip: Help! Panty’s die niet kapot gaan – geen ladders en draadjes

2020 trends voor panty´s en maillots

2020 trends voor panty's en maillots

In het najaar kiezen we vaak voor donkere kleuren. In 2020 zien we veel bruin- en groentinten in de kledingcollecties. Dat geldt ook voor de beenmode. Gouden regel blijft wel: kies nooit voor een panty of maillot in dezelfde kleur als je jurk of rok. Het is de bedoeling dat het afsteekt en elkaar visueel versterkt. Motiefjes zijn ook gewild dit jaar. Stippen, strepen, bolletjes, een retromotief of sexy netkousen. Een andere trends is een maillot in twee kleuren: in een gestreept motief of met een doorlopende streep aan de zijkant.

Foto: Artem Labunsky

Witte panty’s zijn net als witte leggings, niet doen!

De witte legging is het boegbeeld van de fashionflaters. Witte panty’s en maillots bevinden zich in dezelfde dangerzone. Leuk voor een familiefoto in de jaren ‘70, maar op die lijkwitte benen zit tegenwoordig niemand meer te wachten! De enige dag waarop je een witte panty mag dragen is op je trouwdag. En ook dan het liefst geen effen exemplaar, maar één met een elegant kanten motief bijvoorbeeld.

Jurken voor najaar 2020

Dit najaar zien we, net als voorgaande jaren, veel wol in de schappen. En ook leer is terug van weggeweest. Van een trendy leren plisse rok en leren minirokjes tot een complete leather dress. Qua kleur hebben de donkere tinten de overhand: donkergroen, okergeeld, donkerpaars, bruin en zwart. Hoe combineer je dit met je panty of maillot? Onder zwart draag je een zwarte panty of maillot met een motiefje: voor een sexy/chique-look. Onder kleur kan zwart, of een afwijkende tint in dezelfde kleurenfamilie: bruin en okergeel zijn bijvoorbeeld een perfecte match!

https://www.instagram.com/p/CF7GbV9FoUm/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B2Tmx4jIvQ5/?utm_source=ig_web_copy_link

Hoofdfoto: Jarmoluk