Online kleding passen met je eigen 3D avatar

Nu de fysieke winkels hun deuren hebben moeten sluiten, draaien webshops overuren. Wie een outfit wil scoren, moet online shoppen. Maar hoe weet je zeker dat je de goede maten bestelt? Die kunnen namelijk behoorlijk verschillen per winkel. Gebruik Shavatar! Hiermee kun je een avatar van jouw lichaam creëren en online kleding passen. Dit scheelt jou niet alleen een mismatch, postorderbedrijven hebben hierdoor ook een stuk minder retourtjes!

De rompslomp van thuis kleding passen

Bestel jij je kleding ook altijd in meerdere maten bij webshops? Dit levert vaak een hoop gedoe op. Je moet alles uit de verpakking halen, passen, de items die niet goed zitten retour sturen en dan volgt nog de administratieve afwikkeling bij de webwinkel. Dit kost jou én postorderbedrijven, die toch al zoveel overuren maken in deze periode, een hoop tijd! Shavatar komt met de perfecte oplossing: online kleding passen.

Online kleding passen met Shavatar

Shavatar is een website, die de mogelijkheid biedt om een 3D avatar van jouw lichaam te maken. Het enige dat je hoeft door te geven is je leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en de omtrek van je borsten, taille en heupen in centimeters. De site genereert dan een 3D-model, dat helemaal is afgestemd op jouw maten. Super gaaf om te zien! Met deze animatie kun je online kleding passen. 

Maatadvies bij bekende kledingmerken

Er is een lijst met meer dan 50 webwinkels, die je inzicht geeft in welke maat je bij de betreffende winkel moet bestellen. Zo staan bijvoorbeeld Adidas, America Today, Asos, Bershka, Bjorn Borg, Bonprix, C&A, Esprit, G-Star, Guess, Lacoste, Levi’s, Mango, Only, Pieces, Replay, WE, Vero Moda, Zara en vele andere bekende kledingmerken in de lijst. Om maatadvies te krijgen moet je wel (gratis) een account aanmaken met je e-mailadres en een wachtwoord. En no worries: Shavatar verzekert je dat jouw gegevens veilig zijn! Je kunt vervolgens je maat voor tops, broeken, jeans, jurken en rokken checken. Op onderstaande afbeelding zie je mijn maatadvies bij Vero Moda.

Online kleding passen - maatadvies bij bekende kledingmerken

Next level online kleding passen

Shavatar werkt hard aan een 2.0-versie van het 3D-model. In de volgende fase wil de website de kledingstukken ook visualiseren op de avatar van de consument. Next level online kleding passen! Verder denkt de CEO van Shavatar, Geert Mertens, dat de modebranche met de afmetingen van de consumenten aan de slag kan om hun aanbod nog beter af te stemmen op de doelgroep. 

Leestip: Deze app stuurt je de nieuwste sneaker releases

Online shoppen is booming!

Online shoppen voor kleding

Dat de persoonlijke avatar geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de cijfers van online shoppen. De verkopen van in Nederland gevestigde webshops waren in het tweede kwartaal van 2020 maar liefst 55 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is de hoogste groei tot nu toe gemeten! Over de grens werd ook naar hartelust gewinkeld. Nederlandse consumenten gaven in het tweede kwartaal van 2020 een recordbedrag van 696 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels binnen de EU. Een stijging van 37 procent.