Modellen zonder tepels in nieuwe modecampagne

Modemerk American Apparel heeft voor de zoveelste keer voor opschudding gezorgd. Het Amerikaanse merk heeft in een nieuwe campagne de tepels van de modellen verwijderd met photoshop.

American Apparel

American Apparel kwam in het verleden al meerdere keren in opspraak, o.a. vorige week toen het een advertentie maakte die kinderen zou seksualiseren. De Amerikaanse Autoriteit liet deze reclame verbieden.

Modellen zonder tepels en lichaamsbeharing

CEO Paula Scheinder kwam met een sterke tegenreactie op het vonnis. Ze liet in de lingeriecatalogus alle tepels en lichaamsbeharing van de modellen wegnemen. Met die actie wil ze de seksistische toon waarmee het merk steeds geassocieerd wordt tegengaan.

Verschillende vrouwenbewegingen zijn inmiddels in opstand gekomen.

“Modellen zonder tepels zijn fashion statement”

Het modehuis zelf laat weten dat de campagne bedoeld is als een fashion statement. “Het is op geen enkele manier de bedoeling om vrouwen op een respectloze manier te presenteren”, aldus een woordvoerder van American Apparel.

Leestip:6 x: de beste walk-in closet voor elke vrouw

Welk beha type ben jij?

Ben je op zoek naar een goede beha, maar weet je niet welke stijl bij jou past, oftewel: welk beha type je bent? Beha’s zijn er in tal van soorten, maten en kleuren. Qua stijl kun je het ’t best houden bij de kledingstijl die jou ook het best staat. Hou je van classy-sexy? Voer dit dan ook door in je lingerie. Ben je meer een comfi type? Pas dan op dat je dit té enthousiast doorvoert in je beha….dat gaat zo hangen! 😉

3 tips bij lingerie shoppen

  • Veel vrouwen kopen hun beha’s in een te kleine maat, laat je borstomvang opmeten in een speciaalzaak!
  • Kijk niet alleen naar wat mooi is, maar houd ook rekening met wat lekker zit. Kant is niet altijd prettig.
  • Heb je oude beha’s die niet meer passen? Hiervoor kun je een behaverlenger kopen, waarmee je het bandje breder maakt en je ze toch nog kunt gebruiken!