Met deze tips heb je lang plezier van je horloge

Een horloge heeft vaak een andere emotionele waarde dan een paar schoenen of een tas. Misschien heb je hem wel cadeau gekregen voor je verjaardag of geërfd van een familielid. Dan je natuurlijk graag lang plezier hebben van je klokje! Hoe je dat doet? Volg onderstaande tips en houd je horloge in topconditie!

Pas je horloge aan op je planning

Zoals voor zoveel dingen geldt: voorkomen is beter dan genezen. ’s Ochtends je horloge omdoen is voor veel mensen een automatisme. Maar is het wel verstandig om hem elke dag te dragen? Tip: bedenk bij het omdoen van je sieraden wat je die dag op de planning hebt staan. Staan er klusjes in en om het huis op of andere dirty jobs? Laat je klokje dan op je nachtkastje liggen. Een kras op het glas of schade aan het metaalwerk is zo gemaakt! Draag je hem alleen als je zeker weet dat je geen risicovolle activiteiten gaat ondernemen!

Waterproof of niet?

Een waterproof horloge

Horloges en water is meestal een slechte combinatie. Als er vocht in het uurwerk komt en gaat oxideren dan is de kans op schade groot! De metalen onderdelen zijn zeer klein en nauwkeurig. De kleinste roestplekjes kunnen er al voor zorgen dat het uurwerk niet meer naar behoren functioneert. Hoe voorkom je dit? Check allereerst of je horloge waterbestendig is, dit staat meestal op de achterkant van de kast. Is dit niet het geval? Ga dan vooral niet zwemmen en kijk ook uit met regen en douchen, want soms zijn enkele spetters genoeg om je klokkie te laten verzuipen. Tot slot is het goed om te weten of de batterij van je horloge al eens vervangen is. Het kan namelijk zo zijn dat een waterdicht exemplaar hierdoor niet meer waterdicht is. Als je zelf je batterij laat vervangen is het altijd verstandig om hierom te vragen bij de juwelier. Ga je naar het strand of moet je fietsen door de regen? Laat je horloge thuis!

Toch stuk? Laat je horloge repareren

Al ben je nog zo voorzichtig, je horloge kan evengoed kapot gaan. Je schuurt per ongeluk langs een muurtje of stoot tegen een hard voorwerp aan en je mooie klokje is een kras of barst rijker. Maar gelukkig, geen nood aan de man (of vrouw)! Je kunt je horloge tegenwoordig eenvoudig laten repareren. Bij The Watch Lab bijvoorbeeld. Dit is een reparatie-atelier waarbij je online jouw horloge kunt laten repareren. Je meldt hem eenvoudig aan en ontvangt een gratis prijsopgave, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Leestip: De denim2denim trend is terug! 10 x jeans om van te houden