Men bags: tassen voor mannen met smaak!

De tijd dat je als man je spullen bij je vriendin in de tas deed is voorbij. Men bags zijn hipper dan ooit. Welke modellen zijn er? En wat past bij welke look? Met de juiste tas ben je deze zomer helemaal het mannetje!

Wat zijn men bags?

Men bags zijn tassen binnen de herencollectie. Ze worden speciaal ontworpen voor mannen. Er zit namelijk verschil in de vrouwelijke en mannelijke tassenliefhebber: mannen kopen een tas meestal puur functioneel, voor vrouwen is een tas ook een mode-accessoire.

Verschillende soorten men bags

Men bags zijn er, net als damestassen, in verschillende soorten en maten. De look is over het algemeen wat minder kleurrijk en uitbundig. De trends in tassen voor mannen zijn: clean en minimalistisch. Mannen hebben het liefst iets simpels waarin je makkelijk mee kan nemen wat je nodig hebt. Wij hebben 2 trends van het moment voor je op een rij gezet.

Messenger bag

Messenger bag voor mannen

Een Messenger bag is een grote tas die je schuin omhangt. Groot is in dit geval: maatje boodschappen- of Ikea-tas. De ideale accessoire voor mannen met veel bagage. Je laptop, smartphone, zonnebril, pepermuntjes en andere accessoires passen er met gemak in!

Cross body bag

Heuptasje voor mannen

De cross body bag is een vernieuwde versie van het welbekende heuptasje. Tegenwoordig draag je die schuin. Het grote voordeel van body bags is dat je je spullen hiermee altijd binnen handbereik hebt.

Welke tas bij welke look? 

Hoewel mannen dus meer naar de functie van een tas kijken, speelt het uiterlijk wel degelijk een rol. Die bepaalt de uitstraling van je complete look & feel. Een goede tas past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen.

Ga je voor zakelijk en sophisticated? Kies dan voor een leren laptoptas, het liefst in bruin leer. Ben je meer een sportief type? Dan is een rugtas iets voor jou. Rugtassen zijn er tegenwoordig ook in hele chique varianten, met een leatherlook bijvoorbeeld. De cross body bag is de it-bag voor twintigers. De Messenger bag een fashionable accessoire voor 30-plussers. Deze laatste twee modellen zijn redelijk casual en kunnen, afhankelijk van de kleur, bij elke look.

Tassen voor mannen kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk je eigen men bag scoren? Shop je mannentas bij Zalando of Bol.com!