LA decor van nieuw seizoen Holland’s Next Top Model

Fred van Leer in het tiende seizoen van Holland's Next Top ModelFashion, film, glamour en health; het komt allemaal samen in het bruisende Los Angeles. Deze modestad is dan ook de perfecte buitenlandse bestemming voor de dertien modellen die dit jaar meedoen aan Holland’s Next Top Model,  vanaf vanavond weer wekelijks te zien op RTL 5.

Dit seizoen is daarnaast extra speciaal omdat dit de tiende Next Top Model-editie is. Een bijzonder jubileum waar uiteraard bij stil wordt gestaan. Presentatrice en ervaren model Anouk Smulders vormt dit jaar opnieuw de vaste jury samen met Amayzine-hoofdredacteur én modekenner bij uitstek May-Britt Mobach en internationaal fotograaf Dirk Kikstra. Daarnaast worden zij elke aflevering bijgestaan door een gastjurylid. Topstylist Fred van Leer staat de meiden weer bij op hun weg naar de felbegeerde titel Holland’s Next Top Model 2015.

Jury HNTM: May-Britt Mobach, Anouk Smulders en fotograaf Dirk KikstraDe jury heeft het dit jaar zwaarder dan ooit en dat begon al op de dag van de massale casting. Het leek bijna onmogelijk om uit de duizenden beauties dertien meiden te kiezen die daadwerkelijk door mochten naar het programma. De dertien gelukkigen hebben allemaal een enorme potentie en daardoor ligt de lat dit jaar uitzonderlijk hoog. Schoonheid alleen is niet genoeg. In de strijd naar de top draait het ook om professionaliteit, flexibiliteit en overtuiging. Als tijdens de traditioneel gevreesde metamorfose dan ook blijkt dat een van de meiden haar lange haar niet wil opofferen, is de jury onverbiddelijk.

Holland's Next Top Model seizoen 10Na de ingrijpende metamorfose reizen de meiden af naar Los Angeles waar moet blijken wie van hen zich kan meten met de internationale modellentop. Mode in L.A. is booming en inmiddels geldt de stad als vierde fashion capital ter wereld. Maar er is meer, want in Los Angeles kan niemand om Hollywood heen. Film is overal en ook de modellen moeten er aan geloven. Onder het motto ‘Get your act together’ krijgen ze lessen op het gebied van presentatie, acteren en styling. Hierin worden ze behoorlijk op de proef gesteld, maar dat gebeurt ook op andere momenten. Presteren ze bijvoorbeeld even goed tijdens een shoot op Hollywood Boulevard als in een verlaten woestijn? En houden de meiden het hoofd koel als ze oog in oog staan met beroemde acteurs of fashion vips? Daarnaast werken de deelneemsters geheel in L.A.-stijl keihard aan een gezond en fit lichaam.

Alles bij elkaar is het zwaar tijdens deze enerverende weken in de City of Angels en dat komt de sfeer binnen de groep niet altijd ten goede. Wie van de meiden houdt zich op alle vlakken staande en schopt het tot de allesbepalende live finale?