Kreukels voorkomen? 7 tips om niet te strijken

Heb jij ook zo’n hekel aan strijken? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er handige trucjes waarmee je kreukvrij door het leven gaat, zonder dat je de strijkplank tevoorschijn hoeft te halen. Ik heb 7 tips voor je verzameld die kreukels voorkomen.

1. Stop de wasmachine niet te vol

Kreukels voorkomen, stop de wasmachine niet te vol

Wil je kreukels voorkomen, dan is het raadzaam om de wasmachine driekwart te vullen als je een programma draait. Als kleren te dicht op elkaar gedrukt liggen wordt het een kreukelbende!

2. Kreukels voorkomen met de droger

Katoen en linnen kun je in de droger kreukvrij maken. Doe je kleding een kwartier tot twintig minuten in de wasdroger en het komt er keurig zonder vouwen uit.

3. Gebruik een natte handdoek

Als je kleding nat maakt kun je vouwen gemakkelijk verwijderen. Gebruik een natte handdoek om het gedeelte dat kreukt nat te maken en wrijf het met je handen uit de plooi. Door de wrijving zal de stof ook snel weer opdrogen.

4. Laat kleding liggend of aan een hanger drogen

Laat kleding hangend drogen en voorkom strijken

Laat kleding liggend (op een stoel of je bed bijvoorbeeld) drogen of hang het meteen aan een hanger zodra je het uit de wasmachine haalt. Dit voorkomt niet alleen afdrukken van het wasrek en wasknijpers in je jurk, maar ook vouwen en kreukels.

5. Kreukels voorkomen met je föhn

De föhn is een perfecte quick fix tegen kreukstoffen. Hang je kleding aan een hanger en blaas het op afstand droog. Een ander goed alternatief voor strijken is je stijltang. Menig vrouw heeft er één in haar beautycase. Let wel op dat je de temperatuur van de stijltang niet te hoog hebt ingesteld: je blouse kan 200 graden niet handelen!

6. Stoom kleding in de badkamer

Hang je kledingstuk in de badkamer, sluit deuren en ramen en ga lekker heet douchen. De stoom die vrijkomt blaast je kleding lekker schoon en kreukvrij.

7. Gebruik anti-kreuk spray

Diverse supermarkten en MKB’ers verkopen anti-kreuk spray. Een speciale verstuiver die ervoor zorgt dat je kleren in een handomdraai fris ruiken en kreukvrij zijn.

Foto: Unsplash