Klompen voor je werk, welk model kies je?

De Nederlandse klomp is internationaal bekend. De houten klomp tenminste. Op een houten klomp is het goed boeren, maar niet lekker werken in de zorg bijvoorbeeld, of in de horeca. We dragen ze tegenwoordig namelijk op allerlei manieren: in de stad, op kantoor, in de verpleging en in het zwembad. Wat zijn de voordelen van klompen voor je werk? En welk model past het best bij jouw beroep?

Klompen voor je werk

Klompen van nu zijn er niet alleen van hout. Er is zijn ook kunststof klompen, van staal,, composiet en kevlar . De modellen van tegenwoordig zijn bijvoorbeeld veiligheidsklompen S3, die je kunt gebruiken op je werk als je veel moet staan en lopen. Klompen stimuleren een goede houding en ontlasten hiermee de gewrichten in je rug en knieën.

De veiligheid van je voeten

Wie een actief beroep heeft loopt de hele dag. Klompen zorgen ervoor dat je minder pijn ervaart tijdens het staan en lopen. Ook passen ze zich snel aan op de weersomstandigheden . Ideaal als je veel buiten loopt voor je werk! In de hete zomer blijven je voeten heerlijk koel en op koudere herfstdagen worden je voeten warm gehouden.

Leestip: 12 kado ideeën voor kleine fashionista’s

Veiligheidsklompen

Bedenk goed in wat voor sector je werkt. Welke functie vervul je? En tegen welke risico’s ‘loop’ je aan? Als je een beroep hebt waarbij je veel staat is het verstandig om werkklompen aan te schaffen. In een werkomgeving met gevaar, op de bouw of in een industriële omgeving bijvoorbeeld, zijn veiligheidsklompen ook een goed idee. De veiligheidsklompen S3 hebben dezelfde normering als veiligheidsschoenen. De lichtgewicht veiligheidsklompen voel je niet tijdens het dragen en ze beschermen je voeten tegen gevaar van buitenaf. Een antislipzool, veiligheidsneus en een anti-perforatiezool dragen bij aan optimale bescherming en zekerheid.

De voordelen van klompen

  • Je wordt minder snel moe
  • Je voelt bijna niet dat je iets aan je voeten draagt
  • Speciale veiligheidsklompen beschermen je voeten
  • Kies voor extra accessoires en verhoog je voetveiligheid

Foto: Unsplash